fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

19.04.2024 - Nehoda při předjíždění na Šumpersku - Kolize v...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

„Když měla Poruba šanci, odpověděli jsme gólem,“ říká kapitán šumperských hokejistů.

27. listopadu 2017 - 08:31

Zpět na seznam článků

ROZHOVOR s Tomášem Sedlákem

 „Když měla Poruba šanci, odpověděli jsme gólem,“ říká kapitán šumperských hokejistů.

Šumperk vs Poruba zdroj foto: Draci - Věra Václavková

Ve středu proti Kopřivnici odehrál pětistý zápas v modrožlutém dresu, další přidal hned o víkendu. Tentokrát proti Porubě, která pod vrcholky Jeseníků zavítala v pozici jasného lídra tabulky druhé ligy – skupiny Východ. O výsledku jsme informovali ZDE

Kapitán Draků Tomáš Sedlák ukázal, že ne náhodou boduje nejčastěji ze všech šumperských zadáků. Na demolici ostravského soupeře se podílel jedním přesným zásahem, po konci lákavé bitvy dostal možnost uplynulých šedesát minut hodnotit. „Ve třetí třetině jsme hlavně nechtěli připustit dramatickou přestřelku a riskovat zranění,“ vysvětloval čtyřiatřicetiletý bek.

Tomáš Sedlák zdroj foto: Draci Šumperk

Mrzí hodně, že vaše jubilejní pětisté utkání za Šumperku vyšlo na duel s Kopřivnicí, a ne až na dnešek?

Tomáš Sedlák: Určitě by to bylo super. Na druhou stranu, lepší prohrát s Kopřivnicí a předvést takový parádní výkon s Porubou. Dát Ostravanům doma sedm gólů, to je paráda. Potřebovali jsme se udržet v kontaktu s Hodonínem a dnešní vítězství nám může hodně pomoci, abychom postupně šplhali ke druhému místu.

Šumperk vs Poruba zdroj foto: Draci - Věra Václavková

Jak moc vám výhra nad Porubou pomůže psychicky?

Tomáš Sedlák: Neskutečně hodně. Je známé, že proti hokejovějším týmům typu Hodonína a Poruby umíme zahrát. Viděli jste ale minule Kopřivnici. I přes spoustu střel na jejich branku se nám nepodařilo uspět, Tatra zůstala ve čtyřech zalezlá vzadu. Takový hokej nám nevyhovuje.

Co jste si říkali v kabině po druhé třetině za stavu 6:0?

Tomáš Sedlák: Hlavně jsme si říkali, abychom nedostali gól. Což se bohužel stalo, namazal jsem soupeři přímo do šanceUsmívající se. Bylo důležité hrát pořád odzadu, ať už se nekoná žádná dramatická přestřelka. A taky ať se vyhneme zraněním, protože bylo možné, že Poruba bude frustrovaná. Spíš nám šlo o to, abychom zápas dohráli na pohodu.

Kdy se podle vás utkání definitivně zlomilo? Ostravané totiž několikrát ukázali, že umí otočit i zápasy, v nichž prohrávají třeba 0:4.

Tomáš Sedlák: Zaprvé musím říct, že nás znovu perfektně podržel brankář Vlasta Lakosil. Měl i za stavu 5:0 neskutečné zákroky, klobouk dolů. Podle mě jsme soupeře moc do ničeho nepouštěli, i šancí bylo více na naší straně. Navíc nám to tam padalo. Když měla Poruba možnost, my na to odpověděli gólem.

V dresu Poruby nastupuje spousta bývalých Draků. Hecovali jste se nějak před utkáním, nebo i během něj?

Tomáš Sedlák: Spíš občas na ledě si něco řekneme, například já s Markem Haasem. Pozdravíme se a prohodíme pár slov, ale jinak nic moc.

Jak moc vývoj duelu ovlivnilo pětiminutové vyloučení na straně hostů hned v prvních sekundách úvodní třetiny?

Tomáš Sedlák: Měli jsme z toho strach, protože nám přesilovky moc nejdou a spíše nás dostávají pod tlak. Ale hned po konci pětiminutové početní výhody dal někdo gól. Často jsme stříleli a tečovali puky, což bylo důležité. Hlavně se nechceme dostávat sami pod zbytečný nátlak.

Nedávno vyšlo najevo, že klub má finanční potíže. Projevuje se to nějak na vás na hráčích při zápasech a v šatně?

Tomáš Sedlák: Vůbec nás to neovlivňuje, už o problému víme strašně dlouho. Víme o tom zhruba od chvíle, kdy jsme začali hrát domácí utkání. Před našimi tribunami se nám daří, bohužel s Kopřivnicí to nevyšlo a ve stejné době shodou náhod vyšel článek o finančních problémech klubu. Ale absolutně to spolu nesouvisí. Kdo na hokeji proti Kopřivnici byl, tak ví, že jsme bojovali na maximum. Soustředíme se jako mužstvo jen na hokej. Navíc když předvedeme dobré výsledky, třeba tím přilákáme nějaké nové sponzory.

Autor: red.,Martin Schwarz, zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Fotogalerie

Šumperk vs Poruba          zdroj foto: Draci - Věra Václavková

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.