fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

"Dietos nedělní zápas v Ostravě musí vyhrát,“ říká trenér Jan Kolařík

15. května 2015 - 22:14

Zpět na seznam článků

Americký fotbal: Steelers Ostrava ve TJ Šumperk Dietos

"Dietos nedělní zápas v Ostravě musí vyhrát,“ říká trenér Jan Kolařík

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Dietos zajíždějí ke svému druhému utkání na půdě soupeře a po prvním nezdaru na Vysočině budou potřebovat v nedělním odpoledni (utkání se hraje od 15.00 hod.) nutně zvítězit.

1

Pokud chtějí živit své naděje na postup do play-off je zapotřebí nezaváhat a připsat si do kolonky výher dvojku. ,,Do zápasu musíme jít s tím, co nás vedlo k úspěchu v prvním kole a poučit se z posledního zápasu. Doufám, že pro všechny hráče je prohra z Vysočiny ponaučení a pomohla snížit ego či auru jakési domnělé neporazitelnosti - k té máme stále daleko!‘‘ ví trenér mužstva Jan Kolařík.

TJ Šumperk Dietos foto: sumpersko.net

Utkání v Polné musí být zapomenuto, ale co nesmí být zapomenuto, jsou chyby, kterých Šumperk v minulém utkání vyrobil více než dost. Jelikož v případě, že by hostující tým opakoval svůj výkon v podobném duchu, tak si proti mladému soupeři nemůže být vůbec ničím jistý. Na první pohled totiž Ostrava ve svých dvou prvních utkáních pokaždé prohrála, ale kromě minulého zápasu s lídrem skupiny Východ Přerovem nehrála vůbec špatně. A bylo tomu tak i na Tyršově stadionu na domácím stánku šumperských Dietos, kde až do poloviny utkání drželi velice příznivý stav. Přesto domácí tým dokazoval svoji dominanci, kterou přetavil v první výhru v sezóně.

TJ Šumperk Dietos foto: sumpersko.net

Na tu by teď rád navázal také v neděli. ,,První utkání bylo velmi vyrovnané a nemyslím si, že by Ostrava nastupovala do zápasu již předem s poraženeckou náladou – navíc před domácím publikem,‘‘ vyzdvihuje jeden z faktorů, který by mohl Dietos znepříjemnit cestu za vítězstvím, jelikož domácí tým na svém facebookovém profilu láká všechny příznivce a fanoušky do ochozů aby se vybavili pokud možno, co nejvíce hlasitými pomůcky jako trubky, řehtačky, bubny….atd.

Šumperku proti Steelers vycházela sázka na běhovou hru a lze předpokládat, že se podobným stylem hodlají prezentovat i v druhém utkání s Oceláři. Ti právě těžko hledají proti tomuto způsobu hry odpověďi, jelikož v minulém utkání s Přerovem obdrželi na své konto tři běhové touchdowny. A co víc oproti zápasu se Šumperkem nedokázali ani skórovat a museli tak zkousnout hořkou pilulku v podobě nuly na svém útočném kontě.,,Základem na cestě k úspěchu v tomto zápase je jak práce v defenzívě, tak hlavně v ofenzivní linii a vyvarovat se turnoverů (ztrátám). Šest jako na Vysočině je prostě moc!‘‘ připomíná katastrofální statistiku hlavní trenér.

V Ostravě se ovšem mohou v utkání proti Dietos odrazit od základního předpokladu, který by je mohl posunout k případnému prvnímu vítězství v probíhající sezoně. Stejně jako Gladiators tak i ostravské ‘‘béčko‘‘ je v zápase outsiderem. V tipovačce Pick’em, která probíhá na oficiálních stránkách České asociace amerického fotbalu, věří ve výhru hostující celku téměř 87 procent tipérů.

Ovšem stejně tomu bylo také před 14 dny a Šumperk pod tíhou nálepky favorita nedokázal tento odhad potvrdit. A co je jasné – Šumperk v neděli prostě musí! ,,Přirovnal bych utkání k tomu na Vysočině, kdy měl soupeř také nelichotivou bilanci, ale díky nadšení a chuti předvést před vlastním publikem maximum si vzal výhru pro sebe,‘‘ varuje hlavní kouč.

TJ Šumperk Dietos foto: sumpersko.net

Načež podceňovaní Oceláři mohou pouze překvapit a vzhledem k tomu, že jejich mladý tým měl dva zápasy na to, aby se aklimatizoval v osmičkové soutěži, tak možná Šumperk zajíždí na slezskou půdu právě v době, kdy by Ostrava ráda začala kousat.

A jak víme, tak sportovní potažmo fotbalová historie pamatuje na mnohé zápasy, v nichž outsider dokázal nemile překvapit favorita. ,,Druhé venkovní utkání na našem třízápasovém tzv. tripu po hřištích soupeřů musíme vyhrát, abychom se nedostali do negativní bilance a zbytečně si tak na sebe nezvyšovali tlak, protože hned za dalších šest dnů na nás čeká doposud neporažený tým Přerova,‘‘ zdvihá varovně prst jeden z nejzkušenějších hráčů šumperského klubu.

Dietos tedy musí zabrat, vyvarovat se zbytečných chyb a jít vítězství naproti, aniž by čekali, že jim samo spadne do klína.

Autor: red., M. Kolařík

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.