fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

AMERICKÝ FOTBAL: Mammoths vs Dietos 17:8

21. května 2014 - 07:46

Zpět na seznam článků

Drsná prohra v Přerově

AMERICKÝ FOTBAL: Mammoths vs Dietos 17:8

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

V neděli 18.května odcestovali šumperští Dietos ke svému třetímu utkání v letošní sezóně na půdu výhrou posilněného Přerova, který dokázal porazit o minulém víkendu Znojmo Knights a oživili tak své naděje na účast v play-off.

Že šumperské hráče čeká těžká bitva, bylo víceméně jasné, ale že se bude tak trápit to rozhodně nejednoho z přítomných sto třiceti diváků překvapilo.

Bez nadsázky lze říci, že na hřišti bylo od začátku vidět pouze jedno mužstvo a k nelibosti hostující družiny a hrstce jejich věrných fanoušků to byli domácí. Ti již během první čtvrtiny šli do vedení, když se domácí útok prosadil krátkou pasovou přihrávkou na ose Štěpaník-Kolínek (quaterback-widereceiver) a ač stačil šumperský Jan Šmíd uštědřit tvrdý hit Pavlu Kolínkovi, tak prvnímu touchdownu zápasu nezabránil. Dvoubodové potvrzení se Přerovu nezdařilo a stav po první čtvrtině byl 6:0 pro domácí Mammoths.

archivní snímek Dietos vs Mammoths

Útok Dietos se nedokázal bodově prosadit ani během druhé čtvrtiny utkání. Po celou první půli působil poněkud matným a nevýrazným dojmem, a proto byly daleko více v permanenci hostující obranné řady, které museli zastavovat běhy dua runningbacků Dohnala a Kvapila. Právě při jednom z takových pokusů se ,,podařila,, domácím ztráta míče a Šumperk tak dostal možnost rozehrávat z 20yardů, ale i přesto nedošlo ke korigování průběžného výsledku. Jelikož Dietos nejen, že neskórovali touchdown, ale nepodařil se jim ani následný tzv. field goal tj. kop ze hry za 3 body, který byl zblokován domácím borcem Patrikem Schwarzem, který byl po celou dobu utkání výrazným stavebním prvkem obrany Mammoths. Jak se mají provádět kopy, předvedl o dvě minuty později domácí kicker Večerka, který čistě proměněným kopem poslal Mamuty necelé dvě minuty před koncem druhé čtvrtiny do vedení 9:0. Dietos se snažili ještě před odchodem do kabin snížit nelichotivé skóre, ale po jedné z passových přihrávek quaterbacka Kolaříka skončil míč v rukou obránce Haluzíka, který si doběhl pro 27yardový touchdown. Po úspěšném dvoubodovém potvrzení kopem tak daleko spokojenější a v dobrém rozmaru mohli být domácí Mammoths za stavu 17:0.

Se začátkem druhé půle ustal i nepříjemný déšť a začali se osmělovat také hostující borci. Nicméně dobrá hra přerovské obrany nedovolila během třetí čtvrtiny Dietos skórovat, a tak si na první bodový zápis musel Šumperk počkat až do závěrečné čtvrtky. Během ní se po pasové přihrávce prosadil Jan Hofschneider, který si svůj touchdown stihl ihned poté potvrdit i dvoubodovým kopem. Šumperk tedy vykřesal jiskřičku naděje a snížil na 8:17. Obrana Dietos nakopnuta bodovým úspěchem svých spoluhráčů udržela veškeré útočné snahy Mammoths na uzdě a vrátila tak poslední příležitost zvrátit zápas do rukou útočným esům v dresu Dietos. Během nadějných útočných akcí byl vidět lídr šumperského útoku na pozici runningbacka Michal Bock, ale ani jeho snaha nepřinesla kýžený efekt v podobě skórování touchdownu. Nakonec v posledním marném snažení stačil quaterback Kolařík hodit přihrávku do rukou domácího obránce Schwarze, který pouze takticky zakleknu a rozhodl tak, kdo se stane vítězem zápasu potažmo moravského derby.

Dietos tedy i bez svých tří hráčů základní sestavy (Weinlich - zranění, Ducháček a Švub) prohráli podruhé v řadě a dostali se do záporné bilance jednoho vítězství a dvou porážek. Přerov se naopak díky druhému vítězství v řadě posunul na průběžné třetí a play-off zaručující místo tabulky skupiny Východ, kdežto Šumperk se propadl na předposlední místo. Dietos ovšem mají zápas k dobru proti beznadějně poslední Vysočině Gladiators. Budou tak mít před domácím publikem v sobotu 24.května možnost spravit si chuť a přidat druhé vítězství v sezóně, které by je mohlo nakopnout k tomu, aby ještě zamíchali postupovými kartami v boji o play-off.

utkání 18.května

 

Přerov MammothsDavid Novotný (hlavní trenér Přerov Mammoths): ,,Nemyslím si, že bychom zvítězili jen díky deštivému počasí. Mammoths jsou jedni z mála poměrně výrazně passujících týmů v sedmičkové lize a tzv. hra vzduchem je díky mokrému míči mnohem riskantnější. Nicméně déšť samozřejmě dost ovlivnil hru, ale my jsme se s tím vyrovnali lépe. Díky běhové hře, kterou jsme výrazně od minulého utkání zlepšili, jsme byli schopni se posouvat s míčem po hřišti. Šumperská obrana si s tímto dokázala poradit až v druhém poločase, což už bylo poměrně pozdě, protože jsme vedli o 17 bodů. Nutno říct, že i za tohoto stavu hráli hosté stále naplno a až do konce utkání jsme si nebyli jisti výhrou. Navíc když měli v týmu receivera Hofschneidera, který hodně zatápěl naší obraně. Velkou výhodou byla větší jistota v kompletování extrapointů a fieldgoalů které nás předešlý zápas do určité míry stálo vítězství. Skvělé je, že se prosadily všechny formace jak útok, ale i special týmy díky proměněnému fieldgoalu a sraženému šumperskému pokusu o tři body.Největší podíl na konečném stavu měla ale naše obrana, která dokonce přidala po zachycené přihrávce šest bodů a zejména dobře zahráli cornerbackové kteří pokryli většinu pasů. Myslím, že vyrovnaná bilance letošních utkání 1:1 je odpovídající výkonům obou mužstev, ale jsem rád, že zlepšující tendenci máme právě my.“ 

Šumperk DietosJan Kolařík (hlavní trenér Šumperk Dietos): ,,Do zápasu jsme vstoupily dobře, když jsme donutili soupeře odkopávat a na hřiště mohl náš útok. Bohužel už první akce ukázali, že tým není v pohodě a po třech akcích musel náš útok opustit hřiště. V prvním poločase takto pokračovala každá naše útočná akce, a tak se nikdo nemohl divit, že po poločase svítila na našem skóre stále nula. Obrana nezahrála špatně, udržela soupeře na jednom touchdownu a jednom kopu při celkovém součtu 9 bodů za poločas, což byla slušná vizitka. Bohužel před koncem druhé čtvrtiny přišla má veliká chyba, kdy sem hodil míč přímo do rukou soupeře a ten míč vrátil až do naší end zóny. Skóre po poločase tedy o 17 bodů, což znamenalo dát tři touchdowny ve druhé půli a naopak neinkasovat.  Neinkasovat se povedlo, ale útok zabral příliš pozdě a v momentech, kdy jsme mohli skórovat, nás sráželi individuální chyby a zbytečné fauly nejzkušenějších jednotlivců. Skórovat se povedlo až v půlce poslední čtvrtiny, a i když se tým dostal ještě jedenkrát na dostřel endzóny, snížili jsme pouze na 17:8. Soupeři gratuluji, zasloužil si vyhrát a měl zápas od začátku ve svých rukou. My jsme prohráli druhé utkání v řadě a nálada v týmu není nejlepší. Hned v sobotu nás čeká ale další zápas a je možná dobře, že hrajeme hned, protože není moc čas přemýšlet, co bylo špatně a dalším motivací navíc je i to, že hrajeme před skvělým domácím publikem, které a já v to věřím, nás nakopne na tu vítěznou vlnu. Uděláme si rozbor zápasu, podíváme se na chyby, ale sezóna jde dál a musíme se ohlížet na sebe, zlepšit naše výkony a hledat chyby u sebe a né u jiných. Jinak můžeme na play-off zapomenout. “

 

Autor: red.,M.Kolařík

Fotogalerie

ilustrační snímek          zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.