Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Adrenalin v neděli! To čeká na Olgu Kaštickou

15. června 2014 - 14:05

Zpět na seznam článků

Populární umělkyně moderuje Šumperského Hafana

Napětí a vzrušení zakouší herečka Olga Kaštická pokaždé, když moderuje psí show Šumperský Hafan. Letošní soutěže psí krásy a poslušnosti se odehrají v neděli 22.června v Pavlínině dvoře.

Moderátorka se pilně připravuje a už se těší, až divákům představí čtyřnohé soutěžící. „Ráda improvizuji, takže obavy jsou minimální. Snad jen, aby nenastala nějaká zcela neočekávaná situace, jež by vyvedla z míry nejen mě, ale i všechny kolem. Na předchozích ročnících, které jsem moderovala, se nic takového naštěstí nestalo,“ usmívá se herečka šumperského divadla.

Olga Kaštická - Šumperský Hafan 2012

Soutěžemi psích šlechticů i voříšků diváky provede už popáté. Tak jako v minulých ročnících i tentokrát se pro dobrou věc dokonce i vzdá honoráře. Akce věnovaná čtyřnohým přátelům člověka je její oblíbená, ačkoliv sama pejska nemá. „Bydlím v paneláku, pro psa tam nejsou příhodné podmínky. Ale když jsem byla dítě, měli rodiče Bigana,“ vzpomíná Kaštická.

Olga Kaštická - Šumperský Hafan 2011

Se zvířaty v panelákové domácnosti však zkušenosti má, a to se značně neobvyklými mazlíčky. „Když byli synové malí, chovali jsme dvoumetrového hroznýše. Teď pro změnu máme sklípkany,“ říká tónem, jako by pavouci velikosti dlaně byli běžnými domácími miláčky. „Měli jsme jich padesát, teď už jich zůstalo jen patnáct. Jsou nádherní. Je mi příjemné, když po mně lezou a dotýkají se pokožky hebkýma, chlupatýma nožkama,“ popisuje se spokojeným výrazem situaci, kterou většina lidí vnímá jako hrůzný výjev z hororu.

V horkých červnových dnech se připravuje na moderování Šumperského Hafana. Navštěvuje pracovní schůzky realizačního týmu a shromažďuje potřebné informace. Náročné bude především komentování psí módní přehlídky, moderátorka bude muset každý model stručně představit. „Na vlastní soutěž se připravit nemohu, protože nevím, jací psi letos dorazí. Registrace proběhne těsně před soutěží, takže informace budu muset vstřebat až na místě a hlavně pohotově reagovat,“ vysvětluje Kaštická.

porota a Olga Kaštická - Šumperský Hafan 2012

Šumperský Hafan se odehraje v neděli 22.června v Pavlínině dvoře. Psí show začíná ve 14 hodin.

herečky Bohdana Pavlíková a Olga Kaštická blahopřejí vítězce

Kaštickou mohou diváci před koncem divadelní sezony vidět ještě v několika představeních. Hraje v Molièrově Zdravém nemocném, v Černé komedii Petera Schaffera či v Tylově Strakonickém dudákovi. Po prázdninách ji čeká premiéra pohádky O pejskovi a kočičce Josefa Čapka a Její pastorkyně Gariely Preissové. Ve stěžejním kuse českého realistického dramatu se představí jako stařenka Buryjovka, v pohádce se předvede jako Zajoch, Žížala, Hodná košilka a Panenka, co tence plakala.

Olga Kaštická - Strakonický dudák zdroj foto:DŠ

Kromě úspěšných divadelních rolí má oblíbená herečka v letošním roce za sebou také premiéru rozhlasové četby na pokračování z knihy Oféliin hlas španělské básnířky a překladatelky z češtiny Clary Janésové. Televizní diváci ji zase mohli sledovat v hraném dokumentárním cyklu Rozsudek, kde ztvárnila soudkyni.

Dosud největších profesních úspěchů se Kaštická dočkala v roce 2005, kdy byla oceněna za nejlepší ženský herecký výkon na festivalu České divadlo. O rok později se probojovala do širší nominace na Cenu Thálie. V roce 2008 získala Cenu Olomouckého kraje za mimořádné výkony na jevišti.

Olga Kaštická zdroj foto:DŠ

Je také úspěšnou rozhlasovou herečkou. Kromě četeb na pokračování účinkuje v pořadech poezie, rozhlasových dramatech i v cyklech Setkání s literaturou nebo Toulky krajem.

Autor: Vladimíra Krejčí, foto:šumpersko.net

Fotogalerie

Související články

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.