Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Akustický koncert Wohnoutů v Šumperku

21. března 2017 - 09:23

Zpět na seznam článků

Kapela jede na turné bez elektriky

Historicky druhá unplugged sezóna oblíbené české kapely Wohnout zavítá do čtrnácti měst a samozřejmě nezapomněla ani na Šumperk, kam přijede v pátek 7. dubna.

Potvrzeným hosty jsou například houslista Vojta Lavička a kapela PayaNoia. „Naše kapela byla skoro dvacet let zapojena do elektrické zásuvky, ale náš basák Zemánek jednou nešikovně vykopl síťovej kabel a my zjistili, že nám to akusticky docela dobře zní. Takže v rámci šetření elektrické energie jsme se rozhodli vyrazit na naše druhé unplugged tour a tím dopřát zasloužený odpočinek našim zesilovačům“ komentuje zrod nápadu zpěvák Honza Homola.

Kapela připravuje speciální scénu, kterou oživí již takto dost netradiční koncert na sezení. Team se navíc rozrostl o houslistu Vojtu Lavičku, který je doprovodí dokonce na polovinu koncertu. Písně dostaly nové aranže, někdy zase jiné tempo. V roli hostů se představí i kapela PayaNoia. Ta taktéž svůj set překopala do akustické podoby a nastalo tak mnohých změn oproti standardním vystoupením.

Wohnout zdroj foto: DK

Wohnouti se schází po dvouměsíčním kapelním volnu, které tradičně strávili na cestách, kde skládali písně na nově připravované album, které by mělo vyjít na jaře příštího roku. „Můžete se těšit na všechny nejzásadnější hity v upravených akustických verzích, jako jsou například skladby Barbíno?, Rayda nebo Svaz českých bohémů. Jejich koncerty navíc bývají prakticky vyprodané, proto určitě neváhejte s nákupem svých vstupenek,“ uvádí produkční domu kultury Michaela Horáková.

Wohnout zdroj foto: FB DK

Akustický koncert skupiny Wohnout a jejích hostů se uskuteční v pátek 7. dubna od osmi večer ve velkém sále domu kultury. Vstupné je na sezení za 200, 240 a 270 korun. Rezervace vstupenek ZDE

Autor: red., M. Horáková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.