Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Připomenutí. Americký král světového melodického rocku v Šumperku

28. ledna 2019 - 08:42

Zpět na seznam článků

Dostane publikum do extáze

Koncertní spoluhráč takových legend jako je Joe Satriani, Dweezel Zappa nebo Steve Vai si u svých fanoušků vysloužil titul „Americký král světového melodického rocku“. Špičkový kytarista Neil Zaza se v rámci svého evropského turné opravdu zastaví i v Šumperku. Neil je pohodář, který vás dokáže dostat do extáze, ať už máte rádi rock, pop, jazz nebo i tvrdší muziku.

Na kytaru začal hrát v deseti letech, a poté se věnoval i jejímu studiu na Univesity of Akron. Svou první výraznější skupinu pojmenovanou jednoduše ZAZA založil v roce 1987. Ta se stala velice rychle úspěšnou po celých Spojených státech. Po dvou vydaných albech se souborem ukončil spolupráci a odstartoval vlastní sólovou kariéru.

Prvním počinem bylo debutové album „Two Hands, One Heart“ z roku 1992, jež je dodnes kritiky vysoce ceněno, zejména pro svou kombinaci klasických a moderních kytarových prvků. V jeho tvorbě se navíc snoubí díla velikánů, jako byli Bach nebo Mozart, se současnou metalovou a rockovou estetikou. Hned v následujícím roce vydává desku „Thrills & Chills“ a kritika opět nešetří chválou. Poté se objevil jako hostující kytarista s Hartford Symphony Orchestra, se kterým odehrál dnes již klasická představení jako 1492 nebo West Side Story. V roce 1997 vychází Zazovo třetí sólové album „Sing“, na kterém najdeme jeho největší hit „I´m Alright“.

V současné době stále nahrává další úspěšná desky a spolupracuje s mnoha umělci. Na jeho sólových albech můžete slyšet například Michaela Anthonyho (ex-Van Halen), Steve Smitha a Rosse Valoryho z Journey nebo klávesistu Dream Theater Jordana Rudesse. Metalová část rockové veřejnosti si ho také pamatuje jako člena skupiny Firehouse.

Jeho vystoupení s vlastní kapelou v úterý 29. ledna od sedmi večer v Domě kultury Šumperk je příslibem k nevšednímu zážitku setkat se s brilantní kytarovou technikou z bezprostřední blízkosti. Vstupné je v předprodeji 190 korun, v den akce za 240 korun. Článek zveřejněn 7.1.2019 13.35

Rezervace vstupenek ZDE

 

Autor: red.,dk - M. Horáková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.