Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Aplikace Horská služba končí

22. ledna 2019 - 11:50

Zpět na seznam článků

Bude pokračovat pod aplikací Záchranka

Aplikace Horská služba končí

Aplikace Horská služba končí zdroj: HS

První podobného typu v České republice, mobilní aplikace Horská služba, po sedmi letech úspěšného fungování jako samostatná aplikace definitivně končí, pod aplikací Záchranka bude pokračovat i nadále.

Po dohodě s Českou pojišťovnou jako jejím provozovatelem je připraveno fyzické ukončení fungování samostatné aplikace Horská služba. „Sedm let pomáhala návštěvníkům a obyvatelům našich hor, její začlenění pod aplikaci Záchranka předloni mělo smysl a přineslo vylepšení systému,“ uvedl František Hadáček, statutární ředitel Horské služby. Dodal, že právě aplikace Horská služba byla inspirací pro vznik dalších záchranářských aplikací dalších složek Integrovaného záchranného systému nejen v České republice a získala několik ocenění.

Česká pojišťovna stála u zrodu aplikace Horská služba a podpořila i vznik aplikace Záchranka. „Jak Horská služba, tak Záchranka jsou zcela jedinečné projekty, díky kterým se podařilo pomoci mnoha lidem v nouzi a zachránit několik lidských životů. Velmi nás těší, že jsme k tomu prostřednictvím podpory těchto aplikací mohli přispět. Každý zachráněný život se přece počítá,“ doplnila Ivana Buriánková, tisková mluvčí pojišťovny a dodala: „Vzhledem k podobnosti těchto aplikací je jejich spojení přirozeným a pro uživatele užitečným krokem."

Informovali jsme ZDE

aplikace Záchranka zdroj: archiv

Přesto, že již v minulém roce neprobíhala aktualizace dat v dané aplikaci, je stále možné, že někdo ji může používat či použít. „Je tedy možné, že do 1. dubna letošního roku může přijít ještě nouzová SMS z naší prvotní aplikace. Čísla, na která je nouzová SMS v daném regionu směřována, jsou stále platná a směřují zprávu přímo na Horskou službu dané horské oblasti. Úplné ukončení zaslání nouzové SMS uživatelům pak přijde k 1. dubnu,“ řekl k ukončení Jiří Brožek, který má v Horské službě na starosti mobilní a internetové projekty.

Autor: red., R. Zeman

Fotogalerie

Aplikace Horská služba končí                         zdroj: HS

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.