Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Autismus autenticky

22. října 2017 - 08:06

Zpět na seznam článků

Pozvánka na výstavu do zábřežského kina Retro

Autismus autenticky

Autismus autenticky zdroj foto: z.k. - A. Nogová

Ve středu 25. října zve zábřežské kino na vernisáž neobvyklé výstavy s názvem Autismus autenticky šumperské fotografky Andrei Nogové. Ta se s autisty začala potkávat v průběhu loňského roku a výsledkem její narůstající fascinace lidmi zasaženými autismem je výstavní soubor, který bude možné zhlédnout v kině Retro.

Jeho cílem je ukázat světlé chvilky v životě autistických dětí a jejich asistentů z šumperského centra Dětský klíč. „Původně jsem jako velké téma viděla konflikt, který tyto děti často zažívají v interakci s okolním světem. Ale potom, když jsem je poznala, mě začalo strašně bavit zaměřovat se na to, jací jsou, v čem jsou jiní, a začala jsem objevovat jejich pohled na svět, který je často diametrálně odlišný od toho našeho,“ vysvětluje autorka fotografií Andrea Nogová.

Vernisáž její výstavy má začátek v sedmnáct hodin, od osmnácti kino nabídne projekci oceňovaného dokumentu Normální autistický film. „Dobrovolné vstupné poputuje ve prospěch neziskové organizaci Dětský klíč poskytující služby, které směřují ke zlepšení péče o děti s poruchami autistického spektra," upřesnila vedoucí kina Věra Smrčková.

Autor: red., z.k.

Fotogalerie

Autismus autenticky                          zdroj foto: z.k. - A. Nogová

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.