Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Baby Balet Praha po roce opět v šumperském divadle

21. února 2017 - 10:04

Zpět na seznam článků

Vítej na světě

Poetický název „Vítej na světě“ nese nový celovečerní rodinný balet v interpretaci souboru Baby Balet Praha, který je složený z nejlepších konzervatoristů Tanečního centra Praha a je jedním ze tří takto unikátních profesionálních tanečních těles v Evropě.

Světové premiéry této taneční inscenace proběhly 2. a 5. února loňského roku ve Stavovském divadle v Praze. Zkušený autorský tým mapuje pět životních etap: narození, dětství, školu, pubertu a dospělost.

V představení jsou využity moudré a poetické texty písní Zdeňka Svěráka a Jaroslava Uhlíře. Projekt tanečního divadla „Vítej na světě“ vznikl na námět Vlasty Schneiderové, ředitelky konzervatoře Taneční centrum Praha, která přizvala ke spolupráci nejzkušenější členy tradičního tvůrčího týmu Baby Baletu Praha Pavlu Königsmarkovou, Natálii Houskovou a Agurtzane Pérez Olóriz, autorem kostýmů je Roman Šolc, scénografii vytvořil Viktor Svidró. Technickou spolupráci zajistili Vladimír Sojka a Ondřej Urban. Producentem díla je studentská umělecká agentura Mezinárodní centrum tance.

pozvánka zdroj: DŠ

V šumperském divadle se představí 9. března od 17 hodin.

Pro žáky základních a střední je v podání stejného souboru připraveno představení „Jak se dělá tanečník“ hned na následující den 10. března v 9.00 a 11.00 hodin.

Choreografie tohoto pořadu mapuje nejvýznamnější období a umělecké osobnosti taneční historie od vzniku scénického tance na sklonku renesance až po tvorbu současných choreografů v doprovodu hudby nejvýznačnějších skladatelů. Je to například W. A. Mozart, Igor Stravinskij, Antonín Dvořák, J. S. Bach, P. I. Čajkovskij, Leoš Janáček, Sergej Prokofjev, Georges Bizet, F. Mendelsson – Bartholdy, Nicolo Paganini ale i hudebníci jako Aretha Franklin, John Lennon, Zuzana Navarová, Jaromír Nohavica, Jaroslav Ježek nebo lidové, tradiční písně.

Autor: red., T. Mládková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.