Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Dietos vs Golems

25.04.2024 - Dietos vs Golems - Pozvánka na zápas

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 7 - PoloJasno

ČOI kontrolovala stravovací provozovny VŠ a nemocnic

26. srpna 2016 - 08:55

Zpět na seznam článků

Z celkového počtu 221 našla porušení u 91 subjektů

ČOI kontrolovala stravovací provozovny VŠ a nemocnic

ilustrační snímek zdroj: čoi

Některé stravovací a občerstvovací provozovny v areálech vysokých škol a nemocnic podléhají, mimo jiné, i kontrolám České obchodní inspekce. V průběhu druhého čtvrtletí inspekce uskutečnila kontrolní akci na ochranu spotřebitele ve 221 kantýnách, potravinách a stáncích těchto zařízení v celé České republice.

tabulka zdroj: čoi

Inspektoři se ve většině případů zaměřili na prodej potravin, drogerie a tabákových výrobků. „Porušení zákona se dopustila téměř polovina provozovatelů. Za tato porušení nebo za zjištěné nedostatky bylo uloženo 75 pokut v celkové výši 104 tisíc korun,“ uvedl tiskový mluvčí Jiří Fröhlich, který dodal: „Rovněž byl vydán zákaz prodeje na 78 kusů výrobků různých druhů jako např. hrnkové květiny, aviváž, textil, které nesplňovaly požadavky zvláštních právních předpisů.“

Vzhledem k vysokému procentu zjištění  Česká obchodní inspekce zváží zařazení kontrolní akce zaměřená na provozovny v areálech vysokých škol a nemocnic do plánu kontrol i v příštím roce.  

Autor: red., J. Fröhlich

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.