Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

ČOI se zaměřila na hasicí přístroje

10. ledna 2017 - 09:21

Zpět na seznam článků

Měly by hasit!

ČOI se zaměřila na hasicí přístroje

ilustrační snímek zdroj: čoi

Hasicí přístroje jsou důležitým bezpečnostním protipožárním prostředkem. Na jejich rychlém a funkčním použití často závisí i záchrana lidského života.

Na kontrolu jednoho z nejrozšířenějších typů hasicího přístroje v České republice se zaměřila kontrola obchodních inspektorů. Jednalo se o práškový hasicí přístroj, který je díky své univerzálnosti a nízkým pořizovacím nákladům nejvíce užívaný. Tento druh je využíván zejména v domácnostech, malých provozovnách, obchodech a garážích. V některých státech Evropské unie, jsou rovněž povinnou výbavou automobilů. „Bylo kontrolováno čtrnáct typů výrobků u osmnácti hospodářských subjektů, kdy nedostatky byly zjištěny u pěti typů výrobků,“ uvedla tisková mluvčí České obchodní inspekce Ivana Divišová.

Za porušení informační povinnosti uložili inspektoři pokuty ve výši tří tisíc korun.  „U jednoho typu výrobku nebyl splněn požadavek na hasicí schopnosti pro požáry, inspektoři na tento typ hasicího přístroje vydali zákaz distribuce v počtu 2795 kusů v hodnotě více než 370 tisíc korun,“ informovala mluvčí.

Další kontrolované náležitosti, jako například posouzení shody výrobků a značení evropskou značkou shody CE s uvedením čísla notifikované osoby, značení hasicích přístrojů podle požadavku příslušného technického předpisu byly bez závad.

Autor: red., I. Divišová

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.