Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

ČOI varuje! „Šmejdi“ mění taktiku

19. března 2015 - 06:26

Zpět na seznam článků

Pozor na předvádění akce jen pozvánku

ČOI varuje! „Šmejdi“ mění taktiku

ilustrační snímek zdroj foto:čoi

Česká obchodní inspekce v posledních týdnech zaznamenala mimořádný nárůst počtu nespokojených spotřebitelů, kteří se na inspekci se obracejí v souvislosti s nákupem zboží na předváděcích akcích konaných přímo v sídle společnosti.

Takový nákup je srovnatelný s nákupem v běžné „kamenné prodejně“, a proto není možné odstoupit od smlouvy do 14 dnů bez udání důvodu. „Mnozí spotřebitelé navíc nemají ani doklad o koupi. Ten má prodávající povinnost vystavit při klasickém prodeji na vyžádání,“ vysvětluje tiskový mluvčí ČOI Jiří Fröhich. 

Vstup na tyto akce je však výhradně na pozvánku. Nejčastěji organizátoři zvou spotřebitele důchodového věku a ty, kteří se již v minulosti předváděcích akcí zúčastnili. „Většinou bývá nabízeno zboží, jako na klasických předváděcích akcích, ale spotřebitelé si musí uvědomit, že zde nevzniká právo na odstoupení od smlouvy do 14 dnů bez udání důvodu, protože zboží kupují přímo v sídle společnosti,“ připomíná mluvčí.

Domoci se svých peněz zpět je pak velmi těžké, speciálně v případě, kdy si kupující ani nevyžádali doklad o koupi. „Doporučujeme na tyto vysoce rizikové akce nechodit. Pokud spotřebitelé obdrží pozvánku na předváděcí akci do sídla společnosti, mohou se s takovou pozvánku obrátit na nejbližší inspektorát ČOI, aby inspekce prověřila, zda obsahuje veškeré zákonné náležitosti,“ uzavírá Jiří Fröhlich.

Autor: red. , J. Fröhlich

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:čoi

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.