Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 4 - Přeháňky-Déšť

ČOI začala kontrolovat dobíjecí stanice pro elektromobily

13. října 2018 - 13:33

Zpět na seznam článků

Automobily s elektrickým pohonem jsou v České republice stále populárnější

ČOI začala kontrolovat dobíjecí stanice pro elektromobily

ilustrační snímek zdroj: čoi

Česká obchodní inspekce provedla v měsíci červnu a červenci první kontrolní akci zaměřenou na dobíjecí stanice pro elektromobily. Vzhledem k doposud malému počtu provozovaných elektromobilů na území České republiky je i počet dobíjecích stanic rozmístěných v kontrolovaných oblastech relativně malý.

V uvedeném období bylo provedeno sedm kontrol. „Kontrolovali jsme pět typů dobíjecích stanic provozovaných šesti různými subjekty. V rámci akce bylo ověřováno plnění požadavků pro uvedení výrobků na trh a jejich provozu. Jednalo se například o kontrolu průvodní dokumentace k výrobku, kde jsme nedostatky nezjistili,“ uvedl tiskový mluvčí ČOI Jiří Fröhlich.

Inspekce zjistila nedodržení zákonů ve dvou případech, kdy na výrobcích chybělo označení CE. „V jednom z uvedených případů chyběl celý výrobní štítek. Inspekce bude tyto případy řešit kontrolou technické dokumentace u výrobce. Přínosem akce byla i spolupráce se stavebními úřady, kdy ve dvou případech veřejné dobíjecí stanice nebyly příslušným stavebním úřadům stavby ohlášeny. Zjištění je předmětem dalšího šetření místně příslušných stavebních úřadů,“ informoval mluvčí.

Česká obchodní inspekce předpokládá, že s postupným rozšiřováním elektromobility bude vzrůstat i počet instalovaných dobíjecích stanic. Proto se na kontroly dobíjecích stanic zaměří i v dalších letech.

Autor: red., J. Fröhlich

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.