Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

České dráhy mění Jízdní řád od 14. června

13. června 2015 - 12:03

Zpět na seznam článků

Jak se změny dotknou regionální dopravy v Olomouckém kraji

České dráhy mění Jízdní řád od 14. června

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Více souprav s vozy s dětským kinem z Prahy do Ostravy a Žiliny a drobné změny v úpravě spojů v regionech, to jsou změny Jízdního řádu 2015 platné od 14. června.

S letní změnou jízdního řádu dojde také k úpravě některých tarifních a smluvních přepravních podmínek. „Dalšími novinkami ve vnitrostátní dopravě bude možnost bezplatné změny držitele eTiketu nebo bezplatná výměna rezervace i v první den její platnosti. Dosud bylo možné rezervaci bezplatně měnit nejpozději do půlnoci předchozího dne,“ uvedl tiskový mluvčí Petr Šťáhlavský.

ilustrační snímek zdroj foto:archiv

Změny v regionální dopravě v Olomouckém kraji jsou jen drobné, zpravidla se jedná o omezení jízdy vlaků v době hlavních školních prázdnin, tj. v období od 1. července – 31. srpna.

Trať Hranice na Moravě – Přerov: Z požadavku objednatele regionální dopravy dochází v úseku Hranice na Moravě – Přerov k omezení jízdy vlaku s pravidelným odjezdem z Hranic na Moravě v 13.18. Po dobu hlavních školních prázdnin, tj. v období od 1. 7. – 31. 8., vlak pojede pouze v sobotu, neděli a státní svátky.

Trať Přerov – Olomouc hl. n.: Dochází ke změně v omezení jízdy vlaků s pravidelnými odjezdy z Přerova ve 14.27 a 16.27. Nově po dobu školních prázdnin (od 1. 7. do 31. 8.) pojede v pracovní dny vlak s pravidelným odjezdem z Přerova ve 14.27, vlak s pravidelným odjezdem v 16.27 ve tomto období nejede.

Trať Prostějov hl. n. – Dzbel: Na základě požadavků cestujících a objednatele regionální dopravy dochází ke změně v omezení jízdy vlaků s pravidelnými odjezdy z Prostějova hl. n. v 5.35 a v 11.32, v opačném směru s pravidelným odjezdem ze Dzbele v 5.35 a v 11.05:ranní vlak s odjezdem z Prostějova hl. n. v 5.35 pojede nově denně; v opačném směru ranní vlak s odjezdem v 5.35 pojede v pracovní dny vždy, tedy i v období hlavních školních prázdnin; dopolední vlaky s odjezdy z Prostějova hl. n. v 11.32 a ze Dzbele v 11.05 vyjedou naposledy 9. října. Od 12. října jsou oba vlaky zrušeny.

Trať Červenka – Prostějov hl. n.: V souvislosti s předpokládaným zřízením nové zastávky „Červenka zastávka“ ve druhé polovině letošního roku budou ode dne vyhlášení na zastávce zastavovat všechny vlaky jedoucí v úseku Červenka – Litovel – Prostějov hl. n. pouze na znamení.

Trať Zábřeh na Moravě – Šumperk: Z požadavku objednatele regionální dopravy dochází v úseku Šumperk – Zábřeh na Moravě k omezení jízdy vlaku s pravidelným odjezdem ze Šumperka v 8.50. Po dobu hlavních školních prázdnin vlak nepojede.

Trať Šumperk – Jeseník: V souvislosti s předpokládanou stavební činnosti na rameni Bludov – Lipová Lázně dojde k omezení jízdy vlaku s pravidelným odjezdem z Jeseníku ve 21.10. Vlak nepojede v období od 7. července do 30. Listopadu.

Autor: red.,P. Šťáhlavský

Fotogalerie

ilustrační snímek               zdroj foto:archiv

Další články z rubriky

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.