Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 15 / 3 - PoloJasno

Den zdraví v Šumperku

27. září 2016 - 08:23

Zpět na seznam článků

Přijďte do Domu kultury udělat něco pro své zdraví

Den zdraví v Šumperku

Den zdraví v Šumperku - pozvánka zdroj: d.k.

V sobotu 8. října od devíti hodin ráno se dveře Domu kultury Šumperk otevřou mnoha možnostem, jak podpořit své zdraví. Pod jednou střechou se setkají přednášející, cvičitelé, lektoři, prodejci zdravého jídla, pití a všeho, co je s naším zdravím spojené. Nechte se inspirovat přednáškami, zacvičte si podle svého gusta, relaxujte a dobijte si baterky již na třetím ročníku úspěšné akce Den zdraví.pozvánka zdroj: d.k.

Ve velkém sále proběhne hlavní program celého festivalu. Můžete se těšit na cestopis o banánové cestě po Kostarice a Panamě v podání nadšené propagátorky fairtradových obchodů - Pavly Kotíkové. O významu dechu k nám přijede povídat Gultunga Ganjuur.

 Jak se obejít bez brýlí, nebo si alespoň zlepšit zrak poradí Jana Pozlovská. Úspěšný dokumentární film Hormonální akvárium k nám přiveze režisérka a dokumentaristka Tereza Tara. Antonín Baudyš, známý astrolog a osobní poradce, vás jistě zaujme přednáškou Psychologie úspěchu. „To je jen střípek z bohatého programu, který na vás o říjnové sobotě čeká. Věříme, že každý si může najít svou cestu ke zdraví a sám k sobě,“ uvedla produkční domu kultury Petra Zsáková.

Paralelně budou v klubovnách DK Šumperk probíhat další přednášky - klubovna č. 1 je věnována praktickým workshopům (vedou Michaela Meera, Kateřina Juřenčáková, Karel Richard Marinov), klubovna č. 2 je o zdravé domácnosti a inspirativním vaření (Petra Harazimová, Marcela Závodná), klubovna č. 3 je věnována tématu děti (Zdenka Janhubová, Lenka Drobotun, Johanka Vlková a Jana Žouželová).

Letos je připravený i bohatý program pro děti. Během celého dne v tělocvičně DK mohou děti navštívit minidiskotéku, zkusit si pohádkovou dramatiku, čeká je lekce jógy, nebo si mohou zahrát na bubny, fujarky, xylofony a zazpívat si.

A v dalších prostorách tělocvičen si můžete přijít zacvičit aerobic, shakti naam jogu, vinyasa jogu, jin jogu, trible dance, port de brase, zatančit kruhové tance, nebo zažít rodinné konstelace.

Navíc ve foyer Domu kultury bude řada stánků, prodejců a inspirativní zboží. Můžete ochutnat polévky, saláty či zdravé zákusky. Najděte si svého poradce zdraví, či konzultujte zdravé hubnutí. Své obrazy a díla zde vystaví Jarmila Krňávková Brablcová a Johanka Vlková, která je i autorkou malby - tváře celého festivalu. „Vstup do foyer je volný a každý je vítán,” doplnila ještě Petra Zsáková.

Gabriela Filippi zdroj foto: d.k.

Sobota 8. října může být příjemným dnem stráveným mezi zajímavými lidmi, kdy lze zrelaxovat a utužit své zdraví. Den zdraví je opravdu pro každého. Závěr celého festivalu bude od osmi hodin večer patřit Gabriele Filippi, Patriku Kee a jejich Léčivému divadlu.

Autor: red., d.k. M. Horáková

Fotogalerie

Den zdraví v Šumperku - pozvánka              zdroj: d.k.

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.