Středa 17. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - PoloJasno

Děti v Bruselu dostaly dárek od Mikuláše z Olomouce

09. prosince 2014 - 11:19

Zpět na seznam článků

Sladká perníková chaloupka udělala radost

Děti v Bruselu dostaly dárek od Mikuláše z Olomouce

Mikulášská nadílka v Bruselu zdroj foto:M.Vráželová

V neděli 7. prosince se v Bruselu konala tradiční akce Mikuláš pro děti, ke které se v letošním roce připojil i Olomoucký kraj. Mikulášskou nadílku pořádá Beseda - český krajanský spolek v Belgii a je připravena pro děti krajanů žijících v Bruselu a jeho blízkém okolí. S ohledem na sídlo několika institucí Evropské unie žijí v Bruselu stovky Čechů s celými rodinami.

Pro děti bylo v prostorách Stálého zastoupení ČR při EU připraveno zábavné odpoledne, během něhož mohly zdobit perníčky či vyrábět vánočního kapříka. Po zahájení oficiálního programu zpívaly děti společně české koledy a recitovaly připravené básničky.

Mikulášská nadílka v Bruselu zdroj foto:M.Vráželová

Mikulášská tradice není v Belgii dodržována tak, jako ji známe v České republice, proto v závěru odpoledne přišel za dětmi Mikuláš s celou svou družinou a předal jim dárky. „Zahraniční propagace je jednou z možností, jak můžeme do regionu pozvat více zájemců. Prezentaci v Belgii má na starosti naše bruselské zastoupení. Krajanské akce jsou hojně navštěvovány a informace o regionu se rozšiřují i do bruselského prostředí,“ doplnil náměstek hejtmana a předseda správní rady OK4EU Michael Fischer.

Mikulášská nadílka v Bruselu zdroj foto:M.Vráželová

Nadílku doplnila ochutnávka produktů z regionu, jako jsou klobásky, müsli tyčinky a cukrovinky. Děti dostaly od Mikuláše vedle perníkové chaloupky sladký dárek z Olomouckého kraje. „Odpoledne navštívilo 100 dětí se svými rodiči nebo prarodiči, mezi návštěvníky byl i velvyslanec ČR při EU Martin Povejšil s rodinou,“ informovala Michaela Vráželová z OK4EU.

Autor: red.,Š. Krajča

Fotogalerie

Mikulášská nadílka v Bruselu    zdroj foto:M.Vráželová

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.