Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Nová stanice záchranné služby v Zábřehu

16.04.2024 - Nová stanice záchranné služby v Zábřehu - Funguje od...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

Dialýza Šumperk připomene Světový den ledvin

28. února 2015 - 11:31

Zpět na seznam článků

Nabídne bezplatné i odborné poradenství

Dialýza Šumperk připomene Světový den ledvin

primář dialyzačního střediska MUDr. Petr Schlemmer zdroj foto: Agel

Již ve čtvrtek 5. března budou mít lidé ze Šumperska jedinečnou příležitost nechat si zdarma posoudit, zda právě jim nehrozí riziko onemocnění ledvin. Ambulance Dialýzy Šumperk nabídne bezplatné vyšetření, na jehož základě lékaři posoudí riziko onemocnění ledvin a poskytnou odborné poradenství.

Akce proběhne od 9 do 17 hodin. Zájemci mohou přijít bez doporučení přímo do nefrologické ambulance Dialýzy Šumperk na Nemocniční ulici. „Zdarma nabídneme vyšetření, na jehož základě posoudíme riziko onemocnění ledvin - například vyšetřením moče a změřením krevního tlaku,“ říká primář dialyzačního střediska Petr Schlemmer s tím, že výsledky sdělí lékaři pacientům přímo na místě. „Dále všem poradíme, jak předcházet zdravotním problémům a případné zdravotní potíže bude moci každý konzultovat přímo s lékaři,“ dodává primář.

Dialýza Šumperk zdroj foto: Agel

Část populace trpící chronickým onemocněním ledvin nemá o svých zdravotních problémech ponětí. Onemocnění přitom mohou dospět až do stádia selhání ledvin, kdy je nutná léčba dialýzou nebo transplantace. „Včasná diagnóza může průběh takového onemocnění výrazně zpomalit, případně zcela zvrátit. I to je důvod, proč se naše nemocnice do akce zapojila. Každý, koho zajímá jeho zdravotní stav, je srdečně vítán,“ pokračuje lékař.

Světový den ledvin vyhlásila Mezinárodní federace nadací pro nemoci ledvin a Mezinárodní nefrologická společnost. Cílem desátého ročníku světového dne je přimět veřejnost, aby nepodceňovala prevenci.  

Autor: red.,R.Miloševská

Fotogalerie

primář dialyzačního střediska MUDr. Petr Schlemmer    zdroj foto: Agel

Další články z rubriky

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

Folklórní symfonie bez hranic

Folklórní symfonie bez hranic

Unikátní setkání univerzitních souborů Visegrádu v srdci Olomouce

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.