fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

Dietos bude na Vysočině bojovat o druhé vítězství v sezóně

01. května 2015 - 17:36

Zpět na seznam článků

Na půdě Gladiators v Polné

Dietos bude na Vysočině bojovat o druhé vítězství v sezóně

utkání Dietos vs Gladiators 2014 foto: sumpersko.net

V sobotu 2. května zamíří tým amerického fotbalu Šumperk Dietos k utkání s dalším ze soupeřů skupiny Východ – Vysočinou Gladiators. Od 16.00 hodin nastoupí na jejich novém domovském stánku v Polné, kde si svoji premiéru odbyde domácí tým právě proti celku z podhůří Jeseníků.

pozvánka

Vůbec poprvé se týmy střetnou i na půdě Gladiators, jelikož v rámci soutěžních utkání doposud historie pamatuje pouze na loňský zápas na Tyršově stadionu, který vyzněl jednoznačně pro pořadatelské Dietos v poměru 46:6. To vše je ovšem s příchodem roku nového roku zapomenuto, a je potřeba se soustředit na situaci, která nastává nyní.

utkání Dietos vs Gladiators 2014 foto: sumpersko.net

Dle papírových předpokladů jsou favoritem hosté ze Šumperka, kteří ve svém prvním utkání sezóny dokázali porazit ostravské ‘‘béčko‘‘ 40:19. Naproti tomu Vysočina prohrála 8:23 v Přerově. Oba duely přinesly řekněme překvapivé výsledky, ale rozhodně větším překvapením než výhra Dietos, bylo představení Gladiators na hřišti jednoho z favoritů skupiny Východ. Zápas pro ně skončil prohrou, ale v silném větru a chladnějším klimatu, který před 14 dny v Přerově panoval je pouze otázka, zda-li faktor počasí bylo to, co dovolilo hostujícímu celku udržet domácí Mammoths stále na dostřel a neodvézt si hrozivě vypadající výsledek.

Gladiators zdroj foto: sumpersko.net

Na to se v Šumperku neohlížejí a hodlají si na Vysočinu přijet pro druhé vítězství v letošní sezóně. Nečeká je každopádně nic lehkého, jelikož Gladiators vedeni hlavním trenérem Ondřejem Paulusem vyhlásili, že se rozhodně Dietos nelekají a hodlají mu nejen znepříjemnit cestu za druhým vítězstvím, ale že by také rádi viděli historické premiérové vítězství na své straně. Povzbuzeni velice dobrým výkonem z minulého utkání dostávají slova z tábora hostitele více než na váze. K tomu připočtěme fakt, že fanoušci Gladiators již jistě budou hladoví po představení svých miláčků a společně v ruku v ruce s premiérou na polenském hřišti by se tomu tak mohlo dít před velice pěknou diváckou kulisou. Zvláště pokud domácí tým slibuje všem příchozím bohatý poločasový program.

Dietos zdroj foto: sumpersko.net

Šumperk si uvědomuje, že před nadcházejícími třemi zápasy, které absolvuje na hřištích soupeřů je zapotřebí vypracovat si dobrou výchozí pozici před finišem v podobě dvou utkání v domácím prostředí. Pakliže to totiž myslí s postupem do play-off vážně, tak rozhodně bude chtít proti Vysočině nezaváhat a připsat si druhé vítězství.

Předzápasové vyjádření hlavního trenéra týmu J. Kolaříka: ,,Na druhý zápas sezóny jedeme jako favorit a nezbavujeme se této role. Zápas Vysočiny proti Přerovu nám ukázal, že není nutno soupeře podceňovat a jeho zlepšení od loňska je znát. Navíc pro našeho soupeře to bude jeho první utkání v sezóně před domácím publikem, takže o motivaci navíc je jasně zaděláno. My se musíme soustředit pouze na náš výkon a po třítýdenní pauze, kdy bych si osobně představoval o něco lepší tréninkovou resp. docházkovou kázeň, jsme měli možnost doléčit šrámy z předchozího utkání. Pevně doufám, že se vyvarujeme zbytečných faulů a z toho pramenících penalt (ztrát yardů), přičemž hned od začátku začneme diktovat tempo hry – nenecháme nic náhodě a potvrdíme roli favorita. V loňském roce nás soupeř zaskočil a šel do vedení, kdy jsme museli skóre dotahovat, proto věřím, že i toto tým nabudí a nepřipustí jakékoliv zaváhání. Zapomenout nesmím ani na nevyzpytatelné počasí, které právě v takových zápasech může hrát svoji nespornou roli.‘‘

Autor: red., M. Kolařík

Fotogalerie

utkání Dietos vs Gladiators 2014        foto: sumpersko.net

Další články z rubriky

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Jeseníky reprezentovaly tři hlídky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.