Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Dobročinnou sbírku Psí tlapka letos podpořili štědří dárci

24. listopadu 2015 - 08:43

Zpět na seznam článků

Pejsci ze zábřežského útulku se radovali!

Dobročinnou sbírku Psí tlapka letos podpořili štědří dárci

Psí tlapka 2015 zdroj foto: J. Gloza

Další ročník dobročinné sbírky Psí tlapka je již minulostí a přispěvovatelé, kteří letos do psích misek přispívali, se našli nejen v Šumperku, ale také v Novém Malíně, Olomouci nebo Přerově.

Několika kilogramový výtěžek předali zástupci spolku Jokes&Games ve středu 11. listopadu v zábřežském útulku. „Psí štěkání, rozléhající areálem zábřežského útulku, bylo opravdu radostné, když se pejsci dočmuchali kolik granulí a hraček jsme jim dovezli,“ uvedl jeden z organizátorů sbírky Jakub Gloza.

Psí tlapka 2015 zdroj foto: J. Gloza

Letošní dárci, kteří se našli v celém Olomouckém kraji, darovali pejskům krom granulí i piškoty, nejrůznější pamlsky a hračky, staré deky či misky na žrádlo. „To, co nás však skutečně překvapilo, byly nové pelíšky, léky pro psy a hlavně neuvěřitelné celkové číslo 102,5 kilogramů, které vzniklo sečtením všech nasbíraných věcí,“ raduje se Jakub.

Psí tlapka 2015 zdroj foto: J. Gloza

Při návštěvě se v útulku nacházeli dva pejsci – Bob a Kryštof, kteří byli opravdu přátelští, ale také mlsní. „Po balíčku piškotů, který jsme jim dali přímo do klecí, se jen zaprášilo,“ dodal na úspěch právem pyšný organizátor.

Psí tlapka 2015 zdroj foto: J. Gloza

A kam by se pro další roky mohla sbírka posunout? „Pro další ročník bychom rádi zprovoznili více sběrných míst, po celém Šumperku. Také se pokusíme o větší propagaci, protože právě ta hraje ve sbírce důležitou roli,“ plánuje Gloza.

Psí tlapka 2015 zdroj foto: J. Gloza

Ani letošní sbírka by se neobešla bez ochotných lidí a organizací, kteří spolku byli ku pomoci. „Chtěli bychom proto moc poděkovat sběrnám – ZŠ Jedničce v Šumperku – Jiřímu Pajerovi a Haně Uhlířové a SVČ Doris, konkrétně paním na recepci. Velkou roli letos pro sbírku hráli také sponzoři, kterým děkujeme za jejich ochotu a pomoc. A to největší poděkování patří všem, kteří se nebáli a podali letos opuštěným pejskům „tlapku“ a již teď se těšíme na další ročník,“ dodávají zástupci spolku Jokes&Games.

Psí tlapka 2015 zdroj foto: J. Gloza

Autor: red., J. Gloza

Fotogalerie

Psí tlapka 2015                                zdroj foto: J. Gloza

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.