fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Draci Šumperk vs Hodonín 5:1

04. října 2018 - 08:48

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu:

Draci Šumperk vs Hodonín 5:1

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Šumperští hokejisté doslova vydolovali na svém ledě těžké vítězství ve středu 3. října proti Hodonínu. A výsledek 5:1 je z tohoto pohledu značně zavádějící.

Výborným výkonem se pod důležitou výhru podepsal brankář Matej Kristín, hosté až do posledních minut neustále drželi domácí v nejistotě. Štěstí se tentokrát přiklonilo na stranu Draků, když náskok z úvodní třetiny udrželi až do závěrečné sirény. Vzhledem k ostatním výsledkům pak svěřenci Jozefa Zavadila odskočili na čele do náskoku dvou bodů.

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Branky a nahrávky: 4. Romančík (Plášek, Vachutka), 20. Pokorný (Ostřanský), 29. Vorobjev (Řezáč), 59. Drtil (Romančík), 60. Plášek (Romančík) - 34. Sedlák (Ševčík, Matějka). Rozhodčí: Pilný - Pechánek, Roischel. Vyloučení: 5:6, navíc Charvát (HOD) 10 minut nesportovní chování a Matula (HOD) 10 minut a trest do konce utkání nesportovní chování. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 750. Střely na branku: 28:40. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Šumperk: Kristín - Drtil, Sedlák, Řezáč, Gewiese, Kužílek, M. Haloda, Habrman - Vachutka, Romančík, Plášek - Ostřanský, Pokorný, Vorobjev - Kočica, Hroch, Antonov - Blecha, Haluza, Urban

Hodonín: Havlík - Sedák, Fišera, Kobylík, Mikéska, Ševčík, Hladiš, Miklík - Zabloudil, Charvát, Hložánek, Matějka, Růžička, Matula, Jurča, Polák

Šumperští hokejisté vstupovali do utkání 7. kola soutěže stále ještě bez zraněného Lukáše Králíka i Nikolaje Tolokonnikova. Na druhé straně disponoval kouč Hodonína Ivan Dornič pouze osmi hráči do útoku, včetně Petra Jurči a Jana Matějky.

I s touto prořídlou sestavou a s nevydařeným výsledkovým obdobím za sebou byli hosté po celé utkání velmi nepříjemným soupeřem. I přesto, že Draci prakticky z první akce otevřeli skóre. Drtil poslal vpřed dvojici Plášek - Romančík a prvně jmenovaný forvard přihrál do tandemu Michalu Romančíkovi, který proti svému bývalém chlebodárci skóroval střelou mezi Juříčkovy betony.

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Domácí pak spíše vyčkávali na další šance, zatímco hosté aktivně bruslili a snažili se neustálými střeleckými pokusy držet Mateje Kristína v obezřetnosti. Šumperský brankář ale příliš těžké práce neměl. Oba celky měly také výhodu přesilové hry, ale ani v jednom případě si větší tlak tým v početní převaze nevytvořil. Když se pak zdálo, že domácí odjedou do kabin s těsným vedením, udeřil Šumperk znovu. Milan Ostřanský sklepl na útočné modré hodonínskou přihrávku vzduchem a Dominik Pokorný pak v ideální pozici pět vteřin před koncem třetiny nezaváhal.

Jenže druhá třetina patřila herně hostům a kdyby v šumperské brance nestál bravurní Matej Kristín, tak mohlo být zle. Slovenský mág v dračím dresu pochytal několik velkých šancí, ovšem největší gólovku měl na hokejce Ostřanský. Antonov v brejku dobře načasoval pas na druhé křídlo, jeho spoluhráč ale z voleje trefil jen tyčku. Přesto se Draci dočkali další trefy. Řezáč poslal nádherný pas do jízdy na Dmitrije Vorobjeva a ruská palná zbraň Draků počtvrté v letošní sezóně sestřelila terč - 3:0!

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Drtiči ale v žádném případě zbraně nesložili a Kristín musel i nadále čelit nepříjemným výpadům. Většinu z nich ustál, ale nakonec Šumperk pykal za svou chybu v rozehrávce. K puku se dostal Matějka a na konci akce zůstal Jan Sedlák, který protlačil puk za Kristínova záda.

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Více branek ale Hodonín přes veškerou snahu nedal. Postupem času navíc začal doplácet na nedisciplinovanost, když po osobních trestech pro Charváta a Matulu dohrával hostující tým jen na šest útočníků. Při vyloučení Fišery pak navíc Draci již v závěru utkání zvýšili na 4:1. Romančík poslal přihrávku před branku na Tomáše Drtila, který neminul. Skóre pak Šumperk měnil ještě jednou, navíc v oslabení. Opět asistoval Romančík, tentokrát jeho přihrávku přetavil v gól Karel Plášek. Jeho příklep na přední tyč byl dostatečně přesný a prudký.

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Draci Šumperk vs Hodonín zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Šumperk tak sice vyhrál nad Hodonínem 5:1, ale výsledek nereflektuje obraz hry. Drtiči byli i přes úzký kádr nepříjemným soupeřem a potvrdili, že budou chtít zakončit sérii nepříznivých výsledků, navíc se v těžké situaci semknou. Body však v Šumperku nezískali.

Řekli po zápase:

Jozef Zavadil (Šumperk): „Chtěl bych klukům poděkovat. Výsledek neodpovídá tomu, jaký byl obraz hry. V Hodoníně sice mají asi nějaké problémy, ale ten jejich kádr je co jméno, to hokejista. Věděli jsme, že to bude těžké utkání, že budou hrát velmi silově. V závěru jsme to ustáli, i soustředěností i disciplínou. Skvěle pak zase zachytal Matej. Rád bych pak do hry samozřejmě zapojil více i mladé hráče, aby hráli, ale bohužel za stavu 3:1 proti kádru soupeře v čele s ostříleným Růžičkou a dalšími je potřeba podřídit vše vítězství. Je samozřejmě potřeba těmto klukům, kteří nedostávají zatím příliš prostoru, velmi poděkovat za přístup k tréninku, makají a dřou. A čekají na svou šanci. Dnes bohužel toho prostoru nebylo.

Ivan Dornič (Hodonín): „Výsledek vypadá jednoznačně, ale pro nás je velmi krutý. Určitě neodpovídá průběhu hry a dění na ledě. Dovolím si tvrdit, že to byl vyrovnaný zápas, o čemž svědčí i počet střel. Utkání však rozhodla efektivita Šumperku. Ve druhé třetině, když jsme dostali soupeře pod tlak a vynutili si přesilovky, tak Šumperk vše ubránil. Bohužel jsme se pak dopustili několika přestupků a po osobních trestech vypadli z tempa. Naši hráči závěr nezvládli, dostali tresty a zápas jsme dohráli na dvě pětky.“

Autor: red., Jaroslav Svoboda, foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Fotogalerie

Draci Šumperk vs Hodonín    zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.