Středa 17. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - PoloJasno

Dvě řidičky havarovaly na Šumpersku

18. května 2018 - 15:19

Zpět na seznam článků

Dopravní nehody si vyžádaly zranění tří osob

Dvě řidičky havarovaly na Šumpersku

DN v úseku mezi Hrabišínem a Libinou zdroj foto: PČR

Policisté na Šumperku ve čtvrtek 17. května řešili dvě dopravní nehody, které se odehrály na silnici II/446 v rozmezí několika hodin.

K první havárii došlo mezi obcemi Hrabišín a Libina krátce po sedmé hodině ráno.

Třiapadesátiletá řidička vozu Ford Focus jela ve směru od Hrabišína. „Při průjezdu levotočivou zatáčkou zřejmě nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povrchu vozovky. Vyjela vpravo mimo silnici, kde se s vozem převrátila ze svahu,“ uvedla tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Jiřina Vybíhalová.

DN v úseku mezi Hrabišínem a Libinou zdroj foto: PČR

Při nehodě utrpěla řidička a její spolujezdec zranění. „Oba byli zdravotnickou záchrannou službou převezeni k ošetření do nemocnice,“ informovala mluvčí. Provedenou orientační dechovou zkouškou policisté vyloučili, že by žena za volant usedla pod vlivem alkoholu. „Škoda na vozidle byla předběžně odhadnuta na čtyřicet tisíc korun,“ upřesnila Vybíhalová.

DN v úseku mezi Hrabišínem a Libinou zdroj foto:PČR

Přesné příčiny a okolnosti, za kterých k této havárii došlo, jsou předmětem dalšího šetření policistů.

Na téže silnici, tentokrát v úseku mezi Bratrušovem a Šumperkem, havarovala krátce po čtrnácté hodině s vozem Opel Meriva další řidička. „Při jízdě od Bratrušova dostala v pravotočivé zatáčce na mokré vozovce smyk, který nezvládla. Následně vyjela mimo silnici, kde se vůz převrátil na pravý bok a narazil do listnatého stromu,“ přiblížila průběh kolize policejní mluvčí.

DN v úseku mezi Bratrušovem a Šumperkem zdroj foto: PČR

Také v tomto případě se řidička zranila. „Zdravotnickou záchrannou službou byla převezena k ošetření do šumperské nemocnice. Dechová zkouška, které se podrobila, vyloučila její ovlivnění alkoholickými nápoji,“ sdělila Jiřina Vybíhalová.

DN v úseku mezi Bratrušovem a Šumperkem zdroj foto: PČR

Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na šedesát tisíc korun. „Přestupek motoristky policisté vyřešili uložením pokuty,“ upřesnila mluvčí.

Autor: red., pis., zdroj foto: PČR

Fotogalerie

DN v úseku mezi Hrabišínem a Libinou      zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.