fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

Extrémní duatlon Koutyman vyhrál Vojtěch Bednarský

26. září 2016 - 08:38

Zpět na seznam článků

„Hrábl jsem si až dno,“ řekl po závodu.

Extrémní duatlon Koutyman vyhrál Vojtěch Bednarský

Koutyman 2016 zdroj foto: V. Sobol

Devatenáctiletý Vojtěch Bednarský ze Šumperka zvládl nejlépe nástrahy extrémního duatlonu Koutyman, který závodníky zavedl až do výšky 1350 metrů k horní nádrži vodní přečerpávací elektrárny Dlouhé stráně.

Zároveň získal Cenu Nadace ČEZ určenou pro nejmladšího účastníka závodu. „Hrábl jsem si až na dno. Žádný podobný závod v Česku není, jsou tady extrémní podmínky a zároveň krásná příroda. Nahoře je to nádherný, výhledy na Praděd a další jesenické hory. I když dneska počasí nevyšlo, moc jsme toho v mlze neviděli. Ale často sem chodím trénovat a mám to tady hodně rád,“ popsal v cíli Vojtěch Bednarský.

Koutyman 2016 zdroj foto: V. Sobol

Závod v nádherné jesenické krajině v okolí přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně nabízí atraktivní trasy pro horská kola i běh. Účastníci mají jedinečnou příležitost závodit v nadmořské výšce přesahující 1300 metrů, trasa závodu se pyšní převýšením 2620 metrů.

Koutyman 2016 zdroj foto: V. Sobol

Běžecká část závodu začíná krátkým výběhem z Kouteckého náměstí v nadmořské výšce  560 m. n. m. okolím dolní stanice lanovky, a po členitém běhu v terénu končí rovinatějším úsekem zpět na náměstí areálu. Cyklistická část se rozjíždí po krátké jízdě v terénu dlouhým výjezdem po asfaltové silnici, kolem dolní nádrže až na horní nádrž elektrárny Dlouhé stráně do výšky 1350 m. n. m., potom následuje jízda lehčím terénem kolem celého masivu Mravenečníku. Závěr je ve znamení divácky atraktivního výjezdu sjezdovky, po kterém následuje velmi zajímavý sjezd po lehčích trasách Kouteckého Bikeparku až na náměstí areálu.

Autor: red., V. Sobol

Fotogalerie

Koutyman 2016                             zdroj foto: V. Sobol

Další články z rubriky

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Mezinárodní soutěž Horských služeb

Jeseníky reprezentovaly tři hlídky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.