Úterý 16. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

16.04.2024 - Loučení s legendárními Tornády v Olomouci - Konec...

Počasí

16.04.2024 - Úterý

Teplota: 12 / 6 - Zataženo

17.04.2024 - Středa

Teplota: 10 / 4 - obcasny-Déšť

FOTO! Jak policie kontroluje taxikáře?

10. září 2017 - 21:02

Zpět na seznam článků

Co musí předložit a co kontrole přechází

FOTO! Jak policie kontroluje taxikáře?

DBA TAXI zdroj foto: PČR

V rámci dodržování silničních předpisů a dalších předpisů souvisejících s provozem osobní dopravy pro cizí potřeby – TAXI služby se v milém týdnu policisté v Olomouci zaměřili na kontrolu taxíků.

Čtyři hlídky policistů odboru dopravy Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje během dvou hodin zkontrolovali devět vozidel. „Kontrola byla zaměřena na doklady potřebné pro řízení vozidla, na správné označení vozidla taxi služby (na střešní svítilnu žluté barvy s nápisem TAXI), na označení obchodní firmy nebo názvu dopravce, na vybavení vozidla, např. viditelně uložený průkaz řidiče taxislužby, doklady k oprávnění k podnikání, záznamy o přepravě z právě probíhajícího dne, doklady o zaplacení, stav taxametru apod. Dále se policisté zaměřili na technický stav vozidla, pneumatiky, světla, na povinnou výbavu každého vozidla a nechyběla ani dechová zkouška na požití alkoholu před jízdou,“ uvedla vrchní komisařka Marta Vlachová.

DBA TAXI zdroj foto: PČR

DBA TAXI zdroj foto: PČR

DBA TAXI zdroj foto: PČR

Po skončení kontroly obdržel řidič protokol o provedené kontrole, který podepsal. „Policista kopii po skončení akce zaslal na Odbor agendy řidičů a motorových vozidel MM Olomouc,“ sdělila vrchní komisařka.

DBA TAXI zdroj foto: PČR

Během akce byly zjištěny a vyřešeny čtyři přestupky. „Týkaly se hlavně technického stavu vozidel. Policisté uložili pokuty v celkové výši 3 tisíce korun. Ve dvou případech byly přestupky oznámeny správnímu orgánu,“ doplnila Marta Vlachová.

DBA TAXI zdroj foto: PČR

Policejní akci předcházela kontrola taxikářů pracovníky Odboru agendy řidičů a motorových vozidel MM Olomouc a ČOI. „Policie a uvedené složky na kontrolách často spolupracují. Snahou je, zajistit bezpečnost přepravovaných osob taxislužbou a také dodržování stanovených předpisů pro osobní dopravu pro cizí potřeby,“ přiblížila komisařka Vlachová.

Autor: red., pis. zdroj foto: PČR

Fotogalerie

DBA TAXI                                            zdroj foto: PČR

Další články z rubriky

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

Baťův kanál se připravuje na hlavní plavební sezónu

Baťův kanál se připravuje na hlavní plavební sezónu

Plavební komora ve Spytihněvi má nová vrata

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.