fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Gymnastky GK Šumperk uspěly na Vítkovice Cup i Baby Gym Cup

21. října 2016 - 21:24

Zpět na seznam článků

REPORT z úspěšného víkendové klání

Gymnastky GK Šumperk uspěly na Vítkovice Cup i Baby Gym Cup

Gymnastky GK Šumperk uspěly na Vítkovice Cup i Baby Gym Cup zdroj foto: oddíl

Děvčata se zúčastnila 32. ročníku mezinárodního závodu ve čtyřboji pod názvem Vítkovice Cup 2016. Do Ostravy v sobotu odjelo celkem pět závodnic.

společná - Vítkovice Cup zdroj foto: oddíl

společná - Baby Gym Cup zdroj foto: oddíl

Tři závodily v kategorii žákyně B a dvě v kategorii juniorky a ženy. „Šumperskou gymnastiku vzorně reprezentovala Klára Peterková, která vystoupala na stupínek nejvyšší, a do šestice vyhlašovaných se se svým výkonem vtěsnala Sabina Žandová, které patřilo páté místo," přiblížila trenérka Urbanová.

Peterková Klárka Baby Gym Cup 1.místo zdroj foto: oddíl

Třetí bojovnice Kateřina Friedlová skončila na 7. místě. „V kategorii juniorky a ženy nastoupila dvě děvčata Veronika Veselá a Agáta Kněžková a měřily své síly s nejlepší gymnastkou ČR Veronikou Cenkovou. Pěkným výkonem si zajistila Veronika krásné třetí místo a Agátě připadla příčka pátá," dodává Urbanová.

Osladilová Adéla Baby Gym Cup 3. místo zdroj foto: oddíl

V neděli proběhl závod pod názvem Baby Gym Cup 2016 ve dvojboji lavička – prostná nebo kladina – prostná a ještě byla zařazena doplňující disciplína skok z místa. Závodilo se v několika kategoriích a ve všech měl Šumperk své zastoupení.

V kategorii nejmladších – ročník 2010 a mladší, se Markétka Hermannová umístila na pěkném 20. místě. „Pro ni to byl úplně první závod ve velké sportovní hale a sbírala cenné zkušenosti do dalších závodů," říká trenérka Urbanová.

naše nejmladší Markétka Hermannová 20. místo zdroj foto: oddíl

V kategorii ročník 2009 děvčata předvedla své kvalitně zacvičené sestavy. „Patřilo jim přední umístění, všechny se vešla do první šestky vyhlášených. Lenka Machytková 1. místo, Michaela Janků 3. místo, Karolína Jakubíková 4. místo a Jitka Machytková 5. místo," radují se trenérky Konopová a Petrová.

ročník 2009 GK Šumperk zdroj foto: oddíl

Kategorii ročník 2008 reprezentovala GK Šumperk Bruštíková Rozálie Mia, která brala 14. místo, v kategorii ročník 2007 se na 10. místě umístila její sestra Bruštíková Amélie a na 11. místě Machytková Júlie. V kategorii ročník 2006 – 2008 obsadila Klára Peterková naprosto bezchybným výkonem 1. místo. Kateřina Friedlová sice zaznamenala pád na kladině, vyvarovala se dalších velkých chyb a vyšlo to na 3. místo, desátá byla o rok mladší Anna Paraska, třináctá pak Sabina Žandová a patnáctá skončila Marie Paraska. Poslední dvě jmenované závodnice také zradila kladina.

V kategorii ročník 2004 – 2005 jsme se mohli radovat z poslední medaile tohoto závodu. Díky kvalitní přípravě se i Adéla Osladilová s Ostravou rozloučila pěkným třetím místem.

Autor: red., Dagmar Peterková, zdroj foto: oddíl

Fotogalerie

Gymnastky GK Šumperk uspěly na Vítkovice Cup i Baby Gym Cup   zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.