fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 7 / 1 - PoloJasno

240 650 fitness kotelna

Gymnastky GK Šumperk zahájily v říjnu sezónu

02. listopadu 2018 - 08:53

Zpět na seznam článků

Reportáž ze závodů

Gymnastky GK Šumperk zahájily v říjnu sezónu

Gymnastky GK Šumperk zahájily v říjnu sezónu zdroj foto: oddíl

Ve dnech 5. a 6. října gymnastky otevřely podzimní maraton soutěží. Stal se jim Jesenio Cup pořádající oddíl TJ Šumperk – sportovní gymnastika.

Závod byl rozdělen do dvou dnů s účastí zahraničních klubů z Budapešti, Krakowa a Nysy V pátek 5. října se nám představila začínající děvčata. GK Šumperk vzorně reprezentovala Markétka Hermannová, která ve své kategorii 2011 zvítězila a v kategorii 2009 začínající děvčata stříbro pro oddíl získala Valerie Navrátilová.

Gymnastky GK Šumperk zahájily v říjnu sezónu - Šumperk zdroj foto: oddíl

V sobotu k trojboji nastoupila zkušenější děvčata našeho oddílu. V kategorii 2009 to zacinkalo hned dvakrát a to zásluhou Lenky Machytkové, která zvítězila před svoji týmovou kolegyní Michaelou Janků a Jitka Machytková byla šestá. V kategorii 2007 a starší zlato získala Klára Peterková, bronz patřil Kateřině Friedlové a jen s těsným odstupem 0,11 setin bodu za ní skončila Sabina Žandová.

Ve dnech 20. – 21.října maraton pokračoval Vítkovickým pohárem v sobotu a Baby Gym Cupem v neděli, který pořádal oddíl GK Vítkovice. Sobotní závod zahájila děvčata 2007 a mladší, když si po dlouhé prázdninové pauze vyzkoušela celý ženský čtyřboj. Nervy na uzdě udržela Lenka Machytková, která skončila na šestém místě. Zkušená Kateřina Friedlová a Sabina Žandová se nevyvarovaly pádům a Sabča po pádu na kladině byla devátá, Kačka zaznamenala dva pády na bradlech a skončila třináctá. Bez pádu desátá pozice patřila Michaele Janků, 20. místo Jitce Machytkové a dvojčata Paraska skončily za sebou – Marie 26. a Anička 27. místo.

Gymnastky GK Šumperk zahájily v říjnu sezónu - Vítkovický pohár zdroj foto: oddíl

V kategorii 2006 a starší náš klub reprezentovala Klára Peterková, která se z velké části již intenzivněji připravuje v Prostějově. Bohužel se nevyvarovala pádu na kladině, ale přesto si z Ostravy po odcvičení náročnějších sestav odváží třetí místo.

Gymnastky GK Šumperk zahájily v říjnu sezónu - Vítkovický pohár zdroj foto: oddíl

V neděli se jako první na Baby Gym Cupu předvedla děvčata ročníku 2013 a 2012. Pro mnohé z nich to byl úplně první závod, ale děvčata předvedla skvělé výkony a získala vysoké známky. V kategorii 2013 Verunka Roučková získala stříbro, bronz Lucie Paraska a do šestice vyhlášených se na pátém místě objevila Karolínka Řezníčková. V kategorii 2012 po teprve tříměsíčním snažení šesté místo získala Ivanka Svobodová, Terezka Augustinová byla šestnáctá a Klaudinka Ďulíková dvacátá.

Děvčatům moc gratulujeme!

Další kategorie:

2011 začínající - přípravka: 17. místo Adéla Keclíková, 19. místo Eliška Langerová, 20. místo Kristýna Křesinová

2011 nejmladší žákyně: 6. místo Markéta Hermannová

2009 mladší žákyně: 11. Místo Valerie Navrátilová

2006 – 2008: 9. místo Paraska Anna, 19. místo Diňová Amélie, 22. místo Diňová Berenika, 25. místo Paraska Marie

Autor: red., J.Žandová, zdroj foto: oddíl GK Šumperk

Fotogalerie

Gymnastky GK Šumperk zahájily v říjnu sezónu zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.