fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

Gymnastky z GK Šumperk uspěly

15. července 2016 - 09:10

Zpět na seznam článků

Na Mistrovství ČR v Třinci

Gymnastky z GK Šumperk uspěly

GK Šumperk - vyhlášení výsledků v Třinci zdroj foto: oddíl

Na nejvýznamnější závod sezóny, kterým je pro děvčata z GK Šumperk Mistrovství ČR žákyň, juniorek a žen ve sportovní gymnastice, odjelo po úspěšné kvalifikaci osm děvčat. Závod se letos konal 17. – 19. června ve Sportovní hale STaRS v Třinci.

V kategorii starších žákyň nastoupila čtyři děvčata.

GK Šumperk - starší žákyně zdroj foto: oddíl

Letos bylo v této kategorii nově zařazeno páté nářadí, a to hrazdová žerď, na níž musela děvčata předvést komíhání. S nejvyšším počtem bodů a bez velkých chyb se v konkurenci šedesáti závodnic nejlépe umístila Kateřina Friedlová a obsadila krásné 5. místo.

GK Šumperk - Friedlová Kateřina zdroj foto: oddíl

Kateřina získala za své cvičení na kladině druhou nejvyšší známku a na bradlech se s její týmovou kolegyní Sabinou Žandovou vešly do první desítky závodících. Sabina s kvalitními sestavami na kladině a prostných brala 12. místo. Další zkušenější závodnicí byla Julie Hvižďová, která se po boji s nemocí vrátila s lehčími sestavami, ale s velkou bojovností a též bez pádu dosáhla na pěkné 23. místo. Pro čtvrtou zástupkyní Bereniku Diňovou, to byla první účast na takto velkém závodě, sbírala cenné zkušenosti a obsadila 57. místo.

Ve vyšší kategorii Žákyně A děvčata převáděla obtížnější akrobatické řady a skokové prvky nejen na prostných, ale i na kladině. V kvalitní konkurenci 41 závodnic se neztratila Klára Peterková.

GK Šumperk - Peterková Klára zdroj fot: oddíl

Její sestavy na bradlech a kladině obsahovaly  bonifikované prvky, které letos zařadila poprvé a stačily na krásné 13. místo.  Její oddílová kolegyně Adéla Osladilová  zabojovala a s pěkně zacvičenými sestavami s nižší obtížností obsadila velmi hezké 36. místo.

GK Šumperk - Osladilová Adéla zdroj foto: oddíl

Druhý závodní den nastoupila do boje s konkurencí naše starší děvčata a to v kategorii Juniorky B.

V boji jsme měli hned dvě želízka v ohni. Nejlépe se s medailovou ambicí, novým prostředím Třinecké haly a s trémou, vyrovnala Veronika Veselá. Svým výkonem si uhájila 3. místo. Oddílová kolegyně Agáta Kněžková také zabojovala a v konkurenci 28 děvčat obsadila úžasné 7 místo.

Na letošním ročníku MČR jednotlivkyň byla vidět nejen zvyšující se úroveň v daných kategoriích, ale také kvalitně připravené gymnastky, které mají už teď našlápnuto na vrcholovou úroveň. Po měsíční prázdninové pauze se naše děvčata začnou připravovat na podzimní ligovou soutěž družstev, kde si po loňské úspěšné účasti zajistili další start.

Velký dík patří nejen závodnicím GK Šumperk za vzornou reprezentaci, ale především trenérkám za obětavou a kvalitní práci Silvii Urbanové a Martině Vavrouškové – Konopové.

Autor: red., Dagmar Peterková, zdroj foto: oddíl

Fotogalerie

GK Šumperk - vyhlášení výsledků v Třinci       zdroj foto: oddíl

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.