fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

HOKEJ: Opava vs Šumperk 3:2

18. října 2017 - 22:03

Zpět na seznam článků

Reportáž ze zápasu

HOKEJ: Opava vs Šumperk 3:2

Opava vs Šumperk zdroj foto: Draci Šumperk

Šumperští Draci nadále střídají výhry s porážkami. Po úspěchu v Hodoníně se jim nepovedla ve středu 18. října odveta na ledě Opavy, které podlehli po základní hrací doby těsně 2:3. Přitom už v 10. minutě poslal svěřence Pavla Hulvy do vedení Radek Fischer.

Domácím se ale povedla druhá dvacetiminutovka, během níž otočili skóre na svou stranu, postupně se prosadili Petr Chalupa a Bohumil Herman. Šumperk ještě dokázal reagovat, nedlouho po začátku závěrečné části srovnal na 2:2 Michal Vymazal. Když vše nasvědčovalo, že duel poputuje do prodloužení, udeřil necelé dvě minuty před koncem opavský obránce Josef Tichý. Ten potrestal Vyloučení Jakuba Ďurkáče. Před dnešním kolem poslední Opava tedy vrátila Drakům předchozí porážku. Pro slezský výběr se jedná o první tříbodové vítězství od 7. října.

12. kolo středa 18. října HC Slezan Opava - Draci Šumperk 3:2 (0:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 24. Chalupa (Tichý), 36. Herman (Šendera, Rousek), 58. Tichý (Šindelář, Černý) – 10. Fischer (Novosad, Gewiese), 48. Vymazal (Králík, Kovařík). Rozhodčí: Koziol – Vengřín, Rychlý. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: . Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.

Opava: Šafránek – Pokorný, Kiss, Šindelář, Šendera, Rudl, Tichý, Štindl, Chalupa, Slavík – Herman, Rousek, Vaněk, Maxner, Wolf, Hartmann, Seidler, Černý, Malina

Šumperk: Lakosil – Gewiese, Procházka, Řezáč, Schejbal, Šťáva, Ďurkáč, Sedlák – Müller, Králík, Půhoný, Ostřanský, Novosad, Lehečka, Vymazal, Cink, Kovařík, Hroch, Vachutka, Fischer

tabulka zdroj:Draci Šumperk

Lépe začali hosté, které mohl poslat do vedení Cink. Borec, jenž si před lety střihl jeden start také v opavském dresu, měl k dispozici trestné střílení. Zkusil trefit mezírku mezi betony Šafránka, ale neuspěl.

Draci ovšem nemuseli smutnit dlouho. Hned vzápětí totiž Novosad nabil Fischerovi, který otevřel skóre středečního duelu. V úvod druhé dvacetiminutovky se dočkali také domácí hokejisté. Ti sice nejprve nevyužili přesilovku, ale chvíli poté zamířil přesně Chalupa a bylo vyrovnáno.

Podobná situace se opakovala také v polovině utkání, kdy po neproměněné početní výhodě skóroval opavský rychlík Herman, a Slezan rázem otočil skóre. Favorizovaný Šumperk však zbraně nesložil, naopak Králík našel mezi kruhy Vymazala, jenž neměl problém srovnat na 2:2.

Zdálo se, že tuhá bitva spěje do prodloužení, když Ďurkáč v čase 57:34 fauloval a Opava nabídnutou přesilovku bleskově využila. Hned po 22 sekundách totiž vypálil Tichý a Lakosil lovil puk ze sítě potřetí. Draci to zkusili v šesti, podruhé srovnat ale nedokázali a ve slezské metropoli prohráli 2:3. Opavští tak Šumperku vrátili vysokou porážku z úvodu sezony a přerušili sérii tří porážek v řadě.

Autor: red., Martin Schwarz

Fotogalerie

Opava vs Šumperk                 zdroj foto: Draci Šumperk

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.