fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

240 650 fitness kotelna

HOKEJ: Poruba vs Šumperk 4:1

21. března 2017 - 07:11

Zpět na seznam článků

Draci končí sezónu

HOKEJ: Poruba vs Šumperk 4:1

Šumperk vs Poruba foto: archiv šumpersko.net

Šumperští fanoušci by si zasloužili končit letošní sezónu doma, na vlastním stadionu. A samotní Draci vlastně také. Jenže mohutné vzepětí šumperského týmu proti Porubě poslalo sérii za stavu 2:2 zpět do Ostravy, kde domácí celek i díky šťastné trefě na 2:1 vybojoval postup. Přes veškerou snahu se v pondělí 20. března již Šumperk do zápasu nevrátil a nakonec po prohře 1:4 končí sezóna v semifinále.

HC Draci Šumperk zdroj foto: archiv klubu

Velké díky patří i samotným fanouškům, kteří po celou sezónu tým neúnavně povzbuzovali! Díky moc!

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Branky a nahrávky: 3. Jáchym (Zachar), 31. Piecha (Jáchym, Kaluža), 46. Zachar (Kafka, Jáchym), 50. Sztefek (Slováček, Piecha) – 5. Vachutka (Matějka, Vymazal). Rozhodčí: Dědek, Mikula – Adamec, Poruba. Vyloučení: 3:7, navíc Slavík (POR), Sedlák (ŠUM) a Fišera (ŠUM) 5 + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.

Poruba: Čech – Slavík, Peslar, Puškár, Kaluža, Puzič, Bail, Rudl, Dresler – Adamík, Ballner, Kafka, Piecha (A), Vaněk, Jáchym, Orság, Tomčák, Slováček, Zachar (C), Sztefek

Šumperk: Kůdela – Adam, Sedlák, Řezáč, Fišera, Janota, Drtil, Ďurkáč – Matějka (C), Vymazal, Vachutka, Sedláček, Králik, Langr, Cink (A), Hroch, Fischer (A), Ostřanský, Novosad

Po dvou heroických zvratech se šumperští hokejisté vydali do Poruby bojovat o famózní obrat v sérii. 

Hosté nezačali špatně a vykoledovali si také přesilovku, jenže v ní paradoxně inkasovali. Ve třetí minutě se do brejkové situace dostali Zachar s Tomášem Jáchymem, který dokázal otevřít skóre zápasu. Šumperk s odpovědí nečekal dlouho, již v páté minutě vysekl gólovou kombinaci první útok. Na konci akce byl Daniel Vachutka a na dlouho dobu byl stav zápasu srovnán. A to i přesto, že Dominik Kafka trefil tyč šumperské klece.

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Rozhodující moment zápasu přišel v polovině jeho hracího času. Draci pykali za příliš mnoho hráčů na ledě a Martin Piecha, který ve čtvrtém utkání dostal za likvidační sekeru trest do konce zápasu, tentokrát vystřihl hokejovou akci a zakončil přesilovkovou kombinaci. A domácí již zvrat v pátém semifinále zápasu nepovolili.

Po zbytek druhé třetiny byla Poruba aktivnější, ale šumperská obrana v čele s Kůdelou hlídala těsné manko. Naopak do třetí třetiny vstoupili lépe Draci. Byli aktivnější, dostávali se před branku, ale Čecha nepřekonali. A tak hosté dostali snad z první akce Poruby ve třetí třetině gól. Po Kafkově přihrávce se do koncovky dostal David Zachar a trefil přesně. Vzápětí při Porubě stáli všichni svatí, když Čech pustil mezi chrániči puk za svá záda, ale kotouč na poslední chvíli zachytil před brankovou čárou Slováček. 

Štěstí se pak od Draků definitivně obrátilo v 50. minutě. Hosté pustili do koncovky Michala Sztefka, který pečetil výhru ostravského celku. Zápas se pak dohrával ve zbytečné nervozitě, které nenahrávalo ani opětovné časté házení piv na střídačku šumperského celku. V závěru pak ještě obránce Fišera svlékl domácího Tomčáka z dresu, který hodil domácímu publiku, zřejmě jako suvenýr. To pro něj byla tečka za zápasem, neboť rozhodčí jeho počínání nemohli neohodnotit trestem. 

Šumperk, který v sérii prohrával 2:0, dokázal proti favorizovanému celku posílenému o hráče z Vítkovic vybojovat ještě klíčový pátý duel. V něm již na senzační zvrat v sérii sil nezbývalo. Draci i tak odehráli skvělý ročník 2. ligy, několik hráčů se po herní pauze vrátilo k hokeji, další sbírali cenné zkušenosti. 

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Ve finále se střetnou dva nejlepší týmy základní části. Draci končí soutěž na třetím místě 2. ligy skupiny Východ.

Autor: red., J. Svoboda

Fotogalerie

Šumperk vs Poruba                   foto: archiv šumpersko.net

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.