fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

240 650 fitness kotelna

HOKEJ: Šumperk vs Nový Jičín 5:4p

07. prosince 2016 - 21:43

Zpět na seznam článků

„Na můj vkus jsme udělali spousty individuálních chyb,“ hodnotí trenér Ale Flašar

HOKEJ: Šumperk vs Nový Jičín 5:4p

trenér hokejové klubu Draci Šumperk Aleš Flašar - foto: archiv sumpersko.net

Před zápasem čtyřiadvacátého kola ve středu 7. prosince druhé hokejové ligy – skupiny Východ neměli hokejisté Nového Jičína na kontě žádné venkovní vítězství. To se nezměnilo ani tentokrát, přesto hosté byli plnému zisku hodně blízko. Šumperk nejdříve ztratil náskok o dvě branky, který pro žlutomodré vybojovali Daniel Vachutka s Milanem Ostřanským.

Necelou minutu před třetí sirénou dračím příznivcům spadl kámen ze srdce, zimní stadion rozjásal vyrovnávající obránce Tomáš Drtil. Flašarova družina nakonec dotáhla střetnutí do vítězného konce. V nastavených pěti minutách prodloužení rozhodl Michal Vymazal.

zdroj foto: archiv

Draci Šumperk - HC Nový Jičín 5:4p (2:1, 1:1, 1:2 - 10)

Branky a nahrávky: 7. Vachutka (TS), 14. Ostřanský (Sedláček, Novosad), 21. Vachutka (Vymazal), 60. Drtil (Sedlák, Vymazal), 63. Vymazal (Vachutka, Drtil) – 4. Dresler, 26. Dresler (Zdeněk), 47. Chvostek (Kratochvíl), 50. Luka (Zdeněk, Cristov). Rozhodčí: Zbořil – Maťašovský, Holibka. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:1. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4, 5:4.

Šumperk: Svoboda R. (50. Zavadil) – Fišera, Sedlák, Řezáč, Ďurkáč, Janota, Drtil, Navrátil – Matějka, Vymazal, Vachutka – Ostřanský, Sedláček, Novosad – Cink, Králík, Fischer – Langr, Svoboda L.

Nový Jiřín: Iláš – Stránský, Běhal, Hruška, Vašut, Dresler, Cabák – Samiec, Slovák, Cristov, Málek, Zdeněk, Chvostek, Kocián, Sonnek, Kratochvíl, Luka, Novotný, Uhlár

tabulka zdroj: Draci Šumperk

 

Týmy Šumperka i Nového Jičína vykazovaly před středečním zápasem solidní formu. Draci do té doby pětkrát za sebou získali alespoň bod, klub z Moravskoslezského kraje zase vylepšil formu několika výhrami.

Severomoravané neodstartovali duel nejlépe, jedna z prvních větších příležitostí hostujícího kádru hned skončila za Reném Svobodou, ve 4. minutě jej při samostatném úniku překonal Jan Dresler, který mířil přesně pod vyrážečku gólmana Draků – 0:1. Šumperk však s vyrovnáním nečekal dlouho. O pár okamžiků později byl faulovaný Vachutka, rozhodčí nařídili trestné střílení a Daniel Vachutka jej nekompromisně proměnil, puk do sítě zakončil bekhendem – 1:1.

Během 10. minuty domácí obránce Ďurkáč pouze trefil Ilášův beton, do vedení žlutomodré bojovníky neposlal ani Milan Ostřanský, když jeho pokus skončil pouze v ochranné síti. Přesto ještě před vypršením úvodní dvacetiminutovky jednou vlály modrožluté šály. Další šanci Milan Ostřanský zužitkoval, přijal přesný pas od Sedláčka a zakončoval do z poloviny odkryté branky – 2:1.

Pak ale začal soupeř Draků vzdorovat. Daniel Vachutka ale nejprve zvýšil náskok Šumperských na dvoubrankový, hned ve 21. minutě posla z ostrého úhlu kotouč za brankovou čáru – 3:1. Nový Jičín reagoval zhruba o pět minut později. Přesilovou hru proměnil Jan Dresler, jenž zároveň vsítil svou druhou branku střetnutí – 3:2. Do konce prostředního dějství publikum další přesné zásahy nesledovalo, i kvůli menšímu počtu trestů.

A tak měla rozlousknutí přivanout třetina třetí. Mnohem lépe do ní vlétli Novojičínští, ve 47. minutě pod betony Reného Svobody dostal kotouč Michal Chvostek, jeho mužstvo mělo důvod k radosti – 3:3. Na konci 50. minuty navíc udeřil i Vladimír Luka a hostující mančaft měl zpátky těsné vedení z první třetiny – 3:4. Luka vyhnal z brankoviště Svobodu, nahradil jej Petr Zavadil.

Už to vypadalo, že Nový Jičín poprvé v sezóně ukořistí na ledě soupeře výhru a zároveň všechny tři body. Jenže proti byl bek Šumperka Tomáš Drdil. Ten totiž devětačtyřicet sekund před závěrečnou sirénou propálil vše, co mu stálo v cestě a poslal k radosti většiny přítomných diváků zápas do prodloužení – 4:4.

Bod navíc brali Draci. Ještě před polovinou nastavené pětiminutovky určil vítěze Michal Vymazal, jehož přesně našel Daniel Vachutka – 5:4. Klání plné zvratů a napínavých momentů tedy ovládl celek z podhůří Jeseníků, Šumperk tak bodoval už po šesté za sebou. Nadále zůstává třetí. Nový Jičín naopak stále čeká na prolomení venkovní mizérie.

Řekli po zápase:

Aleš Flašar (Šumperk): „Nový Jičín dnes hrál velmi dobrý hokej a byl velmi silný soupeř. Avšak myslím si, že dnes jsme mohli vyhrát za tři body. Na můj vkus jsme udělali spousty individuálních chyb a z toho jsme inkasovali. Dneska tam měli hosté hráče z Frýdku, lajnu z Přerova a hráli jako tým. Takže bych se divil, kdyby s tímto týmem byli na spodu tabulky. Myslím si, že v lize patří Nový Jičín tam, kam patří. Ve třetí třetině jsme na můj pokyn střídali brankáře. Né, že by Renda chytal špatně, ale dneska se to od něj smolně odráželo, takže i taková vzpruha týmu pomůže.“

David Musial (Nový Jičín): „Jsme s bodem, který jsme na ledě Šumperka získali, spokojeni. Hodne nás ovšem mrzela branka na 4:4. Sestava, se kterou jezdíme na venkovní utkání, je proměnlivá a není stálá. Troufám si tvrdit, že naopak na domácí zápasy máme kvalitnější sestavy a nějaké kluky z Frýdku. Nicméně pokud v takovéto sestavě budeme hrát i venku, tak budu spokojený.“

Autor: red., M. Schwarz

Fotogalerie

trenér hokejové klubu Draci Šumperk  Aleš Flašar - foto: archiv sumpersko.net

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

Dietos vs Warriors 20:16

Dietos vs Warriors 20:16

Reportáž ze zápasu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.