fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Neděle 28. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Léčba pacientů s poruchou hybnosti

27.04.2024 - Léčba pacientů s poruchou hybnosti - Zaměří se na ni...

Počasí

28.04.2024 - Neděle

Teplota: 21 / 10 - PoloJasno

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 13 - SkoroJasno

240 650 fitness kotelna

HOKEJ: Šumperk vs Přerov 1:2

24. prosince 2015 - 08:43

Zpět na seznam článků

Zubři si odvezli výhru

HOKEJ: Šumperk vs Přerov 1:2

Šumperk vs Přerov foto: sumpersko.net

Šumperští hokejisté ve 34. kole WSM ligy, které bylo na programu v úterý 22. prosince na body nedosáhli. Derby se odehrálo před výtečnou diváckou návštěvou a za bouřlivé atmosféry, která dokreslovala, o jakou hokejovou událost v kraji šlo.

 Šumperk vs Přerov foto: sumpersko.net

Šumperk vs Přerov foto: sumpersko.net

Draci vedli zásluhou trefy Jana Milfaita. Hosté na přelomu druhé a třetí třetiny dvěma góly otočili zápas a poté výborný Juraj Šimboch udržel jejich vítězství. Ten po zápase slavil s několika stovkami svých fanoušků výhru, zatímco šumperští příznivci si pro své hráče připravili vánoční nadílku v podobě zajímavých dárků. Draci zůstávají třináctí s pětibodovým náskokem na Most.

Podrobnosti:Třetiny: 1:0, 0:1, 0:1.

Branky a nahrávky: 14. Milfait – 36. Mrázek (Pšurný, Chmelíř), 42. Kovařík (Popelka, Ferenc). Rozhodčí: Kika - Adamec, Poruba. Vyloučení: 9:10, navíc Sikora (PRE) 10 minut. Bez využití. Diváci: 1521. Střely na branku: 27:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2.   

Šumperk: Zelenka – Zdráhal, Drtil, Gewiese, Sedlák, Prokop, Bažant, Bail – Milfait, Vrdlovec, Fořt – Haas, Plášek, Brunec – Staněk, Půhoný, Jurík – Panna, Hroch  

Přerov: Šimboch – Chmelíř, Grof, Pala, Vágner, Novotný, Ferenc, Přindiš, Běhal – Procházka, Pšurný, Mrázek – Sikora, Sýkora, Stoklasa – Goiš, Popelka, Kovařík – Blinka, M. Kratochvíl, Š. Kratochvíl 

FOTOGALERIE: Šumperk  vs Přerov

Šumperk vs Přerov foto: sumpersko.net

Domácí do boje ihned nasadili staronovou tvář Aleše Staňka, hosté pak přijeli bez některých opor, útočníků Vlastimila Dostálka a Davida Šťastného. Šumperk pak hned v úvodu mohl hrát přesilovou hru, ale po Mrázkově faulu se gólově prosadit nedokázal, podobně dopadla početní výhoda Přerova v osmé minutě, kdy byl na trestné lavici Drtil. Po několika dalších propagačních střelách na obou stranách se dočkali úvodní trefy hráči Šumperka. Jan Milfait v samostatné akci obešel stahovačkou bránícího hráče a poté tahem propálil Šimbocha mezi jeho betony. Hned vzápětí mohl srovnat Vágner, ale Zelenka jeho pokus vykryl. Zbytek třetiny se odehrál spíše v pásmu Přerova, i díky vyloučení Novotného, ale hosté udrželi stav 0:1.

Šumperk vs Přerov foto: sumpersko.net

V úvodu druhé třetiny měl velkou šanci Mrázek, ale Zelenka jej vychytal. Tentýž hráč zkoušel srovnat v 25. minutě, ale opět nevyzrál na šumperského brankáře. Podobně dopadl během vlastního oslabení i Fořt, který si proklestil cestu až před Šimbocha, ale toho nepřekonal.

Postupem času si tlak vypracoval Šumperk, který byl podstatně aktivnější, ale do gólových šancí se dostával přes soustředěnou obranu hostů jen málokdy. I tak měl Šimboch více práce a hosté se na dostřel Zelenkovy svatyně dostali vlastně až ve 36. minutě. Ale hned příležitost využili, Petr Mrázek prostřelil Zelenku střelou na lapačku a napěchovaný sektor hostujících fanoušků bouřil.

Šumperk vs Přerov foto: sumpersko.net

V úvodu třetí třetiny si pak hosté užili gólové radosti znovu. Po akci Ference s Popelkou poslal po šťastném odrazu kotouče od zadního mantinelu hosty do vedení Lubomír Kovařík. A zbytek zápasu se pak změnil v marnou snahu domácích o vyrovnání. Juraj Šimboch zavřel klec a i přes několik velmi slibných příležitostí v čele s gólovkou, kterou slovenský gólman parádně ukryl do lapačky.

Šumperk vs Přerov foto: sumpersko.net

Závěr zápasu pak ovlivnilo i několik vyloučení, Draci pak ještě po oddechovém čase odehráli i power-play, ale vyrovnání se nedočkali. Přerov tak po zápase dlouhé minuty slavil s několika stovkami svých fanoušků vítězství 2:1.

Autor: red.,h.s., J. Svoboda foto: sumpersko.net

Fotogalerie

Šumperk vs Přerov                     foto: sumpersko.net

Další články z rubriky

Dietos vs Golems

Dietos vs Golems

Pozvánka na zápas

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.