Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Zde je místo pro Vaši reklamu

HOKEJ: Šumperský tým vede nový trenér

22. ledna 2018 - 11:37

Zpět na seznam článků

Jozef Zavadil se opět vrací do Šumperku

HOKEJ: Šumperský tým vede nový trenér

Draci Šumperk zdroj foto: klub

Velezkušený trenérský doyen, který naposledy vedl slovenský extraligový celek ze Žiliny, dlouhou dobu pracoval pro Brumov-Bylnici a je spoluautorem odborné publikace Manuál hokejového trenéra, která obsahuje více než pětistovku tréninkových cvičení. Je lektorem, který o hokeji přednáší doma či v zahraničí, dokonce i v daleké Jižní Koreji. Přestože sám věřil, že jeho trenérská kariéra už bezpečně visí na hřebíku, a přestože Šumperk před jedenácti lety neopouštěl úplně v nejlepším, tak se staronovým hlavním trenérem pro zbytek sezóny stává Jozef Zavadil.

Ředitel klubu Vladimír Velčovský potvrdil, že na Jozefa Zavadila vsadil jako na krizového manažera, který má nepřeberné trenérské zkušenosti, vyžaduje po hráčích maximální nasazení a disciplínu a dokáže je patřičně namotivovat: „Trenér Zavadil tehdy bral svoje odvolání jako určitou křivdu. S odstupem času jsem mu v tom dokázal dát do určité míry za pravdu. Rozjel jsem se za ním do Dubnice nad Váhom a nakonec jsme jeho výpomoc Šumperku domluvili, byť už sám nepředpokládal, že by se takto aktivně do dění v mužském hokeji ještě někdy zapojil,“ dodává ředitel šumperského klubu.

Ing. Vladimír Velčovský ředitel hokejového klubu Draci foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Jozef Zavadil podělil svoji kariéru mezi Česko a Slovensko, na jednu sezónu si rovněž odskočil do polského Sosnovce. Ve slovenské extralize vedl celky Dubnice nad Váhom a Žiliny, v Česku zažil úspěch v Olomouci, kterou dovedl k postupu do první ligy v roce 2003. Pod postupem do první ligy je výrazně podepsán rovněž v Šumperku, byť v závěrečné fázi sezóny 2006/2007 vedl mužstvo Jindřich Setikovský. Po odchodu ze Šumperka vedl juniorku Dubnice nad Váhom, polský Sosnovec nebo Velké Meziříčí. V Brumově-Bylnici se stal šéftrenérem klubu a na starosti měl také lavičku tamního seniorského týmu. Jeho zatím poslední štací byla extraligová Žilina, kterou provedl v roce 2014 letní přípravou a týmu následně šéfoval v osmi soutěžních duelech. Následně požádal vedení slovenského klubu o uvolnění z funkce ze zdravotních důvodů.

Jozef Zavadil zdroj foto: klub

Od pondělí 22. ledna je letos sedmdesátiletý Jozef Zavadil trenérem šumperských Draků.

Autor: red., T. Ostřanský

Fotogalerie

Draci Šumperk                        zdroj foto: klub

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.