fitnesskotelna
fitnesskotelna
fitnesskotelna
Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

240 650 fitness kotelna

HOKEJ: „V útoku jsem to již zkoušel,“ přiznal Nikolaj Tolokonnikov

23. října 2018 - 09:55

Zpět na seznam článků

Ruský obránce se po dlouhé pauze vrátil do sestavy Draků na pozici útočníka

HOKEJ: „V útoku jsem to již zkoušel,“ přiznal Nikolaj Tolokonnikov

Ruský obránce se po dlouhé pauze vrátil do sestavy Draků na pozici útočníka zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Domácí duel proti Novému Jičínu, v němž Draci vyhráli jasně 6:1 a vrátili se tak do čela tabulky, byl pro dva členy šumperského celku obzvlášť výjimečný.

Tím prvním byl devatenáctiletý útočník Denis Blecha, který zaznamenal svůj první seniorský bod v kariéře. Tím druhým pak ruský obránce Nikolaj Tolokonnikov, který se po dlouhé pauze vrátil do sestavy Draků, navíc na pozici útočníka. A dvěma góly přispěl k vysoké výhře, dokonce zaznamenal vítěznou trefu. „Všichni jsme odehráli dobré utkání, jsem z toho šťastný. I z obou branek, ale hlavně je potřeba poděkovat celému týmu,“ usmíval se ruský navrátilec pár minut po tolik vydařeném utkání.

Tolokonnikov dlouhou dobu řešil potřebná povolení pro to, aby mohl i nadále působit v šumperském dresu a zůstat v České republice pracovně. Sotva se z Moskvy vrátil na sever Moravy, hned zazářil na netypické pozici. Při zraněních Králíka a Vachutky se objevil vedle Urbana a krajana Antonova ve třetí formaci. „Na ranním rozbruslení jsem se dozvěděl, že jdu do útoku. Ale v útoku jsem na Slovensku již párkrát hrál a zjistil jsem, že můžu hrát jak v obraně, tak i v útoku,“ usmál se Tolokonnikov. Ten se navíc mohl opřít o spolupráci s jiným produktem ruské hokejové školy. „S Vladimirem to šlo výborně. Umí dát výbornou přihrávku, navíc jsme oba Rusové, takže máme podobné myšlení a návyky. Dnes nám to celé formaci sedlo, bylo to super,“ nešetřil chválou ruský obránce.

Ruský obránce se po dlouhé pauze vrátil do sestavy Draků na pozici útočníka zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Nicméně pro Tolokonnikova nebyl návrat do Šumperku jednoduchý. Když odlétal do Ruska, opouštěl kabinu najetou na vítězné vlně. Teď se vrátil ve chvíli, kdy klub procházel výsledkovou krizí. „Byl jsem z toho smutný a špatný, když jsem na internetu sledoval zápasy a výsledky. Ale čtyřikrát v řadě už jsme nechtěli, prostě to nejde. Zahráli jsme dobrý zápas, výborně bránili, bojovali. A skvěle zachytal brankář. Jsme z toho šťastní, že se vyhrálo. Navíc proti vedoucímu celku tabulky a ještě za takové skvělé podpory fanoušků. Byli úžasní,“ rozplýval se Tolokonnikov.

Ten se případného návratu do defenzivních pozic nebojí. „Je to na trenérovi. Není to tak, že bych se teď zlobil, když mě z útoku pošle zpět do obrany. A to mě nejspíš nemine. Důležitý je úspěch týmu, tomu je potřeba se podřídit. Takže co řekne, to se budu snažit plnit,“ zamýšlel se jeden ze tří ruských chasníků ve službách Draků.

 
 

Autor: red., Jaroslav Svoboda, foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Fotogalerie

Ruský obránce se po dlouhé pauze vrátil do sestavy Draků na pozici útočníka                          zdroj foto: Draci Šumperk - Věra Václavková

Související články

Další články z rubriky

ŠumpeRUN 2024

ŠumpeRUN 2024

Registrujte se do závodu na nové trati běžeckého závodu v Šumperku

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.