Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Hasiči v kraji vyjíždějí kvůli extrémně silnému větru

29. října 2017 - 09:19

Zpět na seznam článků

Aktuální zpravodajství

Hasiči v kraji vyjíždějí kvůli extrémně silnému větru

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

Předpovědi a varování meteorologů na extra silný vítr se potvrdily. Hasiči v kraji od ranních hodin neděle 29. října evidují nárůst výjezdových událostí spojených s odstraňováním následků silného větru.

O půl deváté ráno už měli za sebou třiadvacet výjezdů. „Drtivá většina jsou spadené stromy na komunikacích. Většina výjezdů je na Šumpersku a Prostějovsku. Jen za posledních dvacet min se počet výjezdů zdvojnásobil,“ uvedl tiskový mluvčí krajských hasičů Zdeněk Hošák.

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

Hasiči v Hranicích zabezpečovali také uvolněně plechy hrozící pádem na chodník. Krátce před devátou hodinou bylo v okrese Šumperk dvaadvacet výjezdů.

O dalším vývoji budeme průběžně informovat.

AKTUALIZOVÁNO - Zdeněk Hošák 9:15 hod. výjezdů 57 - stále sledujeme nárůst událostí, v několika případech řešíme uvolněné plechy na střechách, nejvíce výjezdů je Šumpersku, na Olomoucku u Mutkova došlo k pádu stromu na auto, vše bez zranění.

pád stromu na auto zdroj foto: HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO - Zdeněk Hošák 9.30 hod. výjezdů 69 - v Mostkovicích na Prostějovsku došlo k pádu vikýře a části plechu z objektu, na místo míří jednotky HZS a SDH, několik popadaných stromů za sebou řeší hasiči na komunikacích z Dolan směr Jívová a dále z Jívové směr Domašov  nad Bystřicí. POZOR u Brodku u Prostějova leží strom na dálnici!  V Přerově ulice Letecká vyvrátil vítr zastávku. Na Hranicku Podštát směr Olšovec také několik spadených stromů na komunikaci.  V Olomouci na ulici Sokolská došlo k uvolnění části plechové střechy cca 5x3m.

AKTUALIZOVÁNO Zdeněk Hošák 10.05 - spadené či uvolněné střechy na Prostějovsku - řešíme několik uvolněných plechů si celých střech na Prostějovsku a to Mostkovice, Prostějov Kostelecká a Přemyslovice - podrobnosti později. Aktuální počet všech výjezdů v OLK – 97. Pozor popadané stromy na D35 úsek km 245 směr Mohelnice Olomouc!

zásahy hasičů v Olomouckém kraji zdroj foto: HZS Olk

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák 10.30 hod. - sumarizace dle okresů 116 událostí - souhrn dle okresů OLK Jeseník 4, Olomouc 26, Prostějov 30, Přerov 19, Šumperk 37. Na Prostějovsku hasiči i nadále zasahují u několika domů s uvolněnými plechy či celou střechou, na dálnici D35 odstraňujeme několik spadených stromů v úseku 245 km, v Hranicích došlo k pádu stromu na vozidlo, drtivá většina výjezdů je na popadané stromy lze hovořit o stovkách stromů. Problémy jsou zaznamenávány i s přetrženými dráty elektrického vedení dochází k výpadkům proudu v našem kraji. Strom také spadl na vozidlo u Kosova na Šumpersku.

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák 11.40 hod. - evidujeme také pády stromů na kolejiště Olomoucko Štarnov a Šumperk. V Přerově na ulici Palackého hasiči odstraňují uvolněné plechy, ve Zdětíně asistují hasiči rovněž u uvolněné střechy, v Olomouci ulice Nezvalova řeší uvolněné plechy hrozící pádem a v Krčmani na Olomoucku vítr utrhl střechu autobusové zastávky. V Olomouci řešíme uvolněné plechy na střechách u zimního stadionu a v ulici Hněvotínská, problémy s uvolněnými plechy a hrozící pády. V Zábřehu na ulici Tunklova, v Prostějově místní části Vrahovice řeší hasiči problémy s krytinou na garážích, v Kojetíně ulice Sladovní uvolněné tašky na střeše, V Přerově místní části Žeravice došlo  pádu stromu na chatu. 

zásahy hasičů - neděle 29. října zdroj foto: HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák  - 12.00 hod. - v Olomouci míří hasiči na ulici Hodolanská sundat stan ze střechy, i nadále odstraňují desítky popadaných stromů hasiči v okolí Jívová, Domašov nad Bystřicí a Libavá. V Haňovicích na Olomoucku hasiči řeší uvolněné plechy na střeše. Na malé hale u zimního stadionu hasiči zajišťují uvolněné plechy. V celém kraji i nadále odstraňují desítky jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů spadené stromy, každou minutu zpracovává operační středisko HZS OLK další nové události a situace se nelepší. Aktuální počet výjezdů je 190!

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák – 12.30 hod. - V Kosově na Šumpersku došlo k pádu sloupu elektrického vedení. V Lipové Lázni na Jesenicku řeší hasiči uvolnění plechové krytiny na místní poště. V Přerově na ulici Riedlova evidujeme pád střechy, V Černotíně na Hranicku rovněž došlo k pádu části střechy. V České Vsi na Jesenicku hasiči zajišťují uvolněné plechy na střeše plaveckého bazénu. V Prostějově ulice Vodní spadl strom na vozidlo. V Šumperku v ulici Komenského aktuálně hasiči zajišťují uvolněný plech hrozící pádem na chodník. Další pád střechy řeší hasiči v Mohelnici. Aktuální souhrn řešených událostí 210!

HZS OLK - krajské operační středisko - neděle 29. října zdroj foto: FB HZS Olk

AKTUALIZOVÁNO – Zdeněk Hošák – 14.00 hod. - situace se nelepší, další nárůst událostí a výjezdů jednotek hasičů. Ve Velké Bystřici došlo k pádu střechy ze stavebnin. Na Jánského v Olomouci hasiči řeší uvolněné plechy na střeše objektu. V Brodku u Přerova došlo k pádu větší střechy z objektu cukrovaru. Rovněž uvolněné plechy zajišťují hasiči v Senici na Hané. Uvolněné plechy komplikují situaci také v Libině na Šumpersku. Padající cihly ze střechy domu řeší hasiči v Kokorách. Podobné problémy s uvolněnými plechy řeší hasiči v Křelově -Břuchotín. Ve Šternberku ulice Jivavská došlo k pádu střechy. V Moravičanech narazil vlak do stromu. V Němčicích nad Hanou zasahují hasiči u utržených plechů na střeše. V Opatovicích na Přerovsku došlo k nárazu osobního vozidla do stromu a následnému zranění dvou osob s nutným vyproštěním. Jednotka z Hranic okamžitě ukončila zásah u spadeného stromu a vyrazila k místu nehody. Při nehodě došlo ke zranění dvou osob, po vyproštění byly zraněné osoby předány do péče ZZS. Aktuální celkový počet výjezdů 280!

zásahy hasičů - neděle 29. října - DN Opatovice zdroj foto: HZS Olk

 

Autor: red., Z. Hošák, zdroj foto: HZS Olk,

Fotogalerie

zásahy hasičů - neděle 29. října                zdroj foto: HZS Olk
zásahy hasičů - neděle 29. října                zdroj foto: HZS Olk
zásahy hasičů - neděle 29. října                zdroj foto: HZS Olk

Další články z rubriky

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

V paneláku řešil osobní spory pyrotechnikou

Incident se neobešel bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.