Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Zde je místo pro Vaši reklamu
Pátek 03. května 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Sraz a soutěž historiských vozidel

03.05.2024 - Sraz a soutěž historiských vozidel - Na zábřežském...

Počasí

03.05.2024 - Pátek

Teplota: 19 / 13 - obcasny-Déšť

04.05.2024 - Sobota

Teplota: 24 / 12 - PoloJasno

Zde je místo pro Vaši reklamu

Hole do rukou! Zloději, kteří okrádají seniory znovu udeřili!

10. října 2012 - 23:11

Zpět na seznam článků

Tiskový servis PČR Šumperk

Hole do rukou! Zloději, kteří okrádají seniory znovu udeřili!

ilustrační snímek zdroj:pcr

Ve velmi krátké době upozorňujeme již na druhý případ, při kterém se pachatelé zaměřili na seniory. Minulý týden se skupinka tří lidí pokusila dostat do domu seniorů v Bludově. Informovali jsme ZDE. Díky jejich ostražitosti si však pachatele nepustili dovnitř a hned je vypoklonkovali pryč.

"Třiaosmdesátiletá stařenka z Mohelnice však takové štěstí neměla. V úterý 9. října ráno zametala před panelovým domem, když v tu ji oslovila cizí žena. Žena ve věku 25 – 30 let, vysoká 160 cm, bílé pleti, štíhlé postavy, oblečená do bílé blůzy, kalhot a kšiltovky, mluvící plynule česky, bez zjevných marketů seniorku oslovila jejím příjmením. Protože staré ženě nabídla dárek od důchodového pojištění, pozvala si ji 83letá žena domů," uvedla tisková mluvčí policie Tereza Neubauerová. Hned na začátku chtěla podezřelá žena rozměnit pětitisícovou bankovku.

"Stařenka ochotně šla a ze své pokladničky peníze rozměnila. Poté jí pachatelka začala ukazovat dárky. Mezi tím si však odskočila na toaletu a zatelefonovat. Když se naposledy dlouho nevracela, zašla stařenka ženu hledat. V bytě ji však již nenašla," doplnila tisková mluvčí. Nakonec z ložnice zmizely i dárky, které jí podezřelá žena ukazovala. Při kontrole pokladničky stařenka zjistila, že jí žena ukradla 12.000 Kč, které měla nastřádány.

"Žádáme všechny občany, aby byli velmi obezřetní při jednání s cizími lidmi. V žádném případě si je nepouštěli k sobě do domu či bytu. Zlodějíčci podobného typu si vymyslí ledajakou legendu, pod kterou se lidem vetřou do soukromí a tam se pak snaží odcizit finanční hotovost," obrací se na veřejnost s výzvou tisková mluvčí policie Olomouckého kraje Tereza Neubauerová.

Autor: red.,T. Neubauerová,

Fotogalerie

ilustrační snímek zdroj:pcr

Další články z rubriky

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.