Pondělí 29. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Agresor obtěžoval kolemjdoucí na náhraží v Šumperku

29.04.2024 - Agresor obtěžoval kolemjdoucí na náhraží v Šumperku -...

Počasí

29.04.2024 - Pondělí

Teplota: 24 / 11 - SkoroJasno

30.04.2024 - Úterý

Teplota: 23 / 14 - Jasno

Hráči a příznivci amerického fotbalu pomohli psím útulkům

25. června 2014 - 08:20

Zpět na seznam článků

Věcný dar pro opuštěná zvířata převzali strážníci na Šumperském Hafanovi

Hráči a příznivci amerického fotbalu pomohli psím útulkům

Zástupkyně klubu Dietos Lucie Kolaříková a fenka Tixie foto:sumpersko.net

Poukázku na krmení a potřeby pro psy v hodnotě 2255 korun věnovali hráči a příznivci klubu amerického fotbalu Šumperk Dietos.

Věcný dar pro opuštěné a zatoulané pejsky převzal na Šumperském Hafanovi zástupce ředitele městské policie Martin Urbánek. „Vážíme si každého, kdo něco dělá pro ostatní, víme, kolik dřiny a odříkání to stojí, proto se k Šumperskému Hafanovi hlásíme. Rádi bychom tímto způsobem podpořili čtyřnohé přátele v útulcích,“ objasnil Milan Kolařík, tiskový mluvčí klubu.

Lucie Kolaříková s fenkou Tixie před zahájením Hafana

Poukaz na věcný dar předala do rukou zástupce ředitele městské policie Martina Urbánka fanynka Dietos Lucie Kolaříková. Na psí show dorazila se svou fenkou zlatého retrívra Tixie, oblečenou do klubových barev. Obě si i zasoutěžily, a dokonce vybojovaly třetí místo v celkovém pořadí.

Lucie soutěží s Tixie

Představitel městské policie převzal od organizátorů Šumperského Hafana také výtěžek sbírky piškotů a laskomin pro zvířata v útulcích. Vybrané psí dobroty strážníci předají provozovatelům těchto zařízení. „Jsou to právě městští policisté, kdo jako první přebírají do péče opuštěné či zatoulané pejsky a spolupracují s útulky. Předávají tam nalezené pejsky, kteří tráví určitý čas před převozem přímo na služebně. O vyhladovělé tuláky pečují opravdu obětavě, mnohdy jim dávají dokonce i vlastní svačiny,“ objasnila Stanislava Adoltová, spoluorganizátorka Šumperského Hafana, proč dary pro psy putovaly do rukou strážníků.

Lucie Kolaříková předává za klub Dietos poukaz na pamlsky pro pesky v útulcích

Historie klubu amerického fotbalu Dietos se začala psát v roce 2006, kdy se odehrál také první ročník Šumperského Hafana. Z klubu Dietos se stal právoplatný člen České asociace amerického fotbalu, dnes mu patří místo na čím dál tím větší fotbalové mapě republiky. „Klub Šumperk Dietos se každoročně zúčastňuje sedmičkové ligy amerického fotbalu, která je určena týmům s menší členskou základnou. Za úspěch lze považovat finálovou účast v roce 2011. V loňském roce, kdy se této ligy zúčastnilo nejvíce týmů ve své historii, celkem 15, dokázali hráči v červeno-černých dresech skončit na velmi pěkném čtvrtém místě, když je v semifinále zastavil až pozdější vítěz Plzeň Patriots,“ uvedl Kolařík.

Martin Urbánek - zástupce ředitele MP Šumperk

Americký fotbal je dynamicky se rozvíjející sport, který si postupně získává publikum a proniká na obrazovky České televize. Program ČT4 Sport vysílá magazín TOUCHDOWN. „V letošním roce bude vůbec poprvé v přímém přenosu odvysíláno finále české ligy amerického fotbalu, které se odehraje 15. července od 18 hodin v Synot Tip Aréně v Praze,“ upozorňuje Kolařík.

Lucie s Tixie získaly třetí místo v celkovém pořadí

Bližší informace a kontakty najdou zájemci o tento tvrdý sport na facebookovém profilu Dietos, nebo webových stránkách klubu.

Autor: V.Krejčí, foto:sumpersko.net

Fotogalerie

Zástupkyně klubu Dietos Lucie Kolaříková a fenka Tixie  foto:sumpersko.net

Související články

Další články z rubriky

Tragická nehoda cyklisty na Jesenicku

Tragická nehoda cyklisty na Jesenicku

Na následky zranění zemřel

Jídlo na ulici láká na dobroty z celého světa

Jídlo na ulici láká na dobroty z celého světa

Osmý ročník zabřežského gastro festivalu

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.