Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

I „blešák“ podléhá kontrole ČOI

18. října 2016 - 21:15

Zpět na seznam článků

Ze čtyř kontrol byly tři s nálezem

I „blešák“ podléhá kontrole ČOI

ilustrační snímek zdroj: čoi

Farmářské a jiné druhy trhů se v českých městech a obcích stávají nedílnou součástí veřejného života. Na jeden takový trh zaměřila svoji kontrolní činnost i Česká obchodní inspekce Ústeckého kraje. V obci Ředhošť, kde mají tyto trhy padesátiletou letou tradici, kontrolovala dodržování zákona o ochraně spotřebitele.

Kontrolní akce České obchodní inspekce byla zaměřena zejména na dodržování platných právních předpisů souvisejících s ochranou spotřebitele. Inspektoři v obci navštívili tradiční trhy, které jsou typické rozmanitostí nabízeného sortimentu. K prodeji použitého zboží je zde blešák, na trzích je prodej drůbeže, různých zvířat, sadeb a jiných rostlin, včetně prodeje nového zboží.

Návštěvník zde nalezne i nabídku nejrůznějších kulinářských specialit. „Celkem inspektoři provedli čtyři kontroly. Nedostatky byly zjištěny ve třech případech a to konkrétně v jednom případě v porušení zákona o ochraně spotřebitele, kdy doklad o zakoupení výrobku neobsahoval všechny povinné údaje, a nabízené výrobky byly bez návodu v českém jazyce,“ uvedl tiskový mluvčí inspekce Jiří Föhlich, který dodal: „Při kontrole nebylo uvedeno jméno výrobce a dovozce a zároveň daná osoba nepředložila nabývací doklady na kontrolované výrobky.“

Za uvedená porušení byly uloženy pokuty formou příkazu na místě v celkové výši pět tisíc korun.

Autor: red., J. Fröhlich

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

FOTO. Když hasiči trénují v zoo

Speciální skupina krajských hasičů

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.