Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region

25.04.2024 - Prvního máje se do Zábřehu sjede celý region - K...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Inspektorce ČOI nabízeli za objevené padělky úplatek

22. srpna 2016 - 15:50

Zpět na seznam článků

Došlo i k fyzickému napadení

Inspektorce ČOI nabízeli za objevené padělky úplatek

ilustrační snímek zdroj: čoi

Dvacet stánků prošlo mimořádnou kontrolní akcí v pondělí 15. srpna v tržnici na Hatích. Česká obchodní inspekce se zaměřila na dodržování zákona o ochraně spotřebitele a dále na prodej, nabídku a skladování zboží porušující některá práva duševního vlastnictví.

Akce se zúčastnilo dvacet inspektorů, příslušníci Celní správy a pracovníci Českého telekomunikačního úřadu. Inspektoři zajistili 483 kusů padělků textilních oděvů, obuvi a galanterie v hodnotě přes tři miliony korun. Během kontroly došlo k nabízení úplatku ze strany prodejce a k fyzickému napadení inspektorky. „Vzhledem k rozsahu porušení zákona budou kontroly tržnice ve spolupráci s dalšími dozorovými orgány pokračovat,“ informoval Karel Havlíček, ředitel inspektorát pro Jihomoravský a Zlínský kraj.

Porušení platných právních předpisů bylo zjištěno na všech kontrolovaných stáncích. „Z toho zboží porušující práva duševního vlastnictví bylo zajištěno na deseti prodejních stáncích. Po vypracování odborných posudků potvrzujících zajištění padělků světových značek bude s kontrolovanými osobami zahájeno správní řízení, ve kterém bude rozhodnuto o výši pokuty a o propadnutí zboží. Výrobky budou následně zlikvidovány nebo předány k humanitárním účelům,“ uvedl tiskový mluvčí inspekce Jiří Fröhlich.

Ve spolupráci s pracovníky Českého telekomunikačního úřadu byla provedena kontrola toho, zda nabízená radiová zařízení (autíčka na dálkové ovládání) využívají k přenosu signálu povolené kmitočtové pásmo. „S měřícím vozem vybaveným spektrálním analyzátorem měřili vysílací kmitočty hraček, kdy provedeným měřením zjistili, že většina prodávaných hraček přijímá a vysílá signál mimo povolené kmitočtové pásmo. Vzhledem k závažnosti zjištění bude spolupráce České obchodní inspekce a Českého telekomunikačního úřadu při kontrole radiových zařízení nadále pokračovat,“ sdělil Jiří Fröhlich.

Autor: red., J. Föhlich

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.