Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

V únoru nevyhovělo pět kontrolovaných vzorků pohonných hmot

20.04.2024 - V únoru nevyhovělo pět kontrolovaných vzorků pohonných...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

Jak se zbavit nadbytečných kilogramů nebo jak správně upravit své stravovací návyky?

12. března 2019 - 11:44

Zpět na seznam článků

Nemocnice Šumperk otevřela novou nutriční ambulanci

Jak se zbavit nadbytečných kilogramů nebo jak správně upravit své stravovací návyky?

novou nutriční ambulanci otevřela šumperská nemocnice v přízemí nově postaveného radiodiagnostického pavilonu foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Cenné rady i odborné poradenství nabídnou veřejnosti výživoví specialisté v nové nutriční ambulanci, kterou v úterý 12. března otevřela šumperská nemocnice v přízemí nově postaveného radiodiagnostického pavilonu. Lidé se mohou na nutriční odborníky obracet každý den od pondělí do pátku.

Nutriční poradna nabídne široké spektrum služeb. Obracet se na ni mohou lidé nejen s nadváhou, ale i ti, kteří trpí například podvýživou nebo by jen rádi nabrali pár kilogramů a dlouhodobě se jim to nedaří. „Odborníci z řad nutričních terapeutů nemocnice se budou pacientům věnovat v oblasti komplexního poradenství týkající se výživy, odborného vedení při redukci hmotnosti a zhodnocení stravovacích návyků. Součástí služeb je i poradenství v případě nedostatečného příjmu stravy,“ říká hlavní sestra Nemocnice Šumperk Monika Žaitliková s tím, že výživoví specialisté v případě potřeby sestaví i speciální jídelníček na míru.

nutriční ambulance zdroj foto: NŠ

Služeb ambulance tak mohou využít i lidé s různými zdravotními potížemi, kteří vyžadují dietní úpravu stravy. „V ambulanci také sestavíme na přání individuální jídelní plány, tělesnou analýzu nebo podle druhu onemocnění bez lékařského doporučení specifické diety," dodává hlavní sestra, která upřesnila: „Do ambulance se mohou lidé objednávat denně telefonicky na čísle 583 335 111 nebo osobně na recepci v přízemí nového pavilonu. Další podrobnější informace, včetně ordinačních hodin, pak nalezne veřejnost na webových stránkách nemocnice.“

Nemocnice Šumperk je soukromým zdravotnickým zařízením, jehož majitelem je od roku 2015 lékař Martin Polach. Ten do nemocnice investuje mohutné finanční prostředky. Historicky největší investicí se stala stavba nového Pavilonu R, ve kterém pacienti najdou také novou nutriční ambulanci. Nemocnice ho otevřela před dvěma lety. Kromě toho nechal lnový majitel v nemocnici vybudovat nový superaseptický operační sál za sedmnáct miliónů korun. Investované peníze směřují i do nákupu přístrojové technologie. Jen loni zakoupila nemocnice nové přístroje za více než osmdesát miliónů korun. A v létě se pustila do stavby nového unikátního pavilonu dlouhodobé ošetřovatelské péče.

Autor: red., H. Hanke, zdroj foto: archiv šumpersko net a NŠ

Fotogalerie

novou nutriční ambulanci otevřela šumperská nemocnice v přízemí nově postaveného radiodiagnostického pavilonu   foto: archiv šumpersko.net - M. Jeřábek

Další články z rubriky

VIDEO. Hrad v ohrožení

VIDEO. Hrad v ohrožení

Jak si hasiči poradili s požárem lesa u Helfštýna?

Přednáškový sál v botanické zahradě

Přednáškový sál v botanické zahradě

Otevře Přírodovědecká fakulta UP

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.