Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

18.04.2024 - Český pianista Michal Mašek v Zábřehu - Pozvánka na...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 4 - Přeháňky-Déšť

Jawa na cestě kolem světa

20. září 2016 - 10:29

Zpět na seznam článků

S prvním Čechem, který na motorce objel Zemi

Jawa na cestě kolem světa

pozvánka zdroj: DK Šumperk

Jeden stroj, jeden muž, jeden směr, osm měsíců a přes 49 tisíc kilometrů za řídítky motocyklu, který předchozích pětatřicet let sloužil jako cvičební pomůcka autoškoly. Historicky první Jawa s českým jezdcem na cestě kolem světa.

Přesně o tom bude pojednávat přednáška, která se uskuteční v úterý 4. října v šumperském G-klubu. Představí kompilát přesahující čtyři sta fotografií, úvodní video a dvou a půl hodinového vyprávění Pavla Suchého.

Pavel Suchý je někdejší dlouholetý technický redaktor a současné době spolupracovník moto portálu Motorkari.cz a časopisu Motocykl. Během své praxe najel již přes 550 tisíc kilometrů v sedle více než 700 motocyklů. Je aktivní enduro jezdec, milovník historických motocyklů, automobilů a cestovatel. Na svém kontu má motocyklové výpravy do Afriky, cesty po celé Evropě a evropské části Ruska i výpravy na Sibiř a dalších.

V polovině února 2014 završil téměř osmiměsíční cestu čtyřmi světovými kontinenty v sedle své staré Jawy - bez doprovodu, asistence a moderních vymožeností jako je GPS nebo satelitní telefon. Stal se tak historicky prvním Čechem, který na motorce objel Zemi. Svou cestou poukázal na fakt, že k podobným podnikům není potřeba hvězdných rozpočtů a drahého vybavení, když má člověk v srdci pevné odhodlání a víru v sebe sama. Na podzim loňského roku vydal o své cestě knihu, která se stala nejprodávanějším cestopisem na vánočním trhu. „Jak se s takovou výbavou překonávají pouště Gobi a Atacama, zdolávají pětitisícové průsmyky And, nebo se nocuje v džungli? To vše a mnohem více se dovíte na této dobrodružné přednášce,“ uvedla produkční domu kultury Michaela Horáková.

Přednáška s Jawou kolem světa se koná v úterý 4. října od pěti hodin v G-klubu Šumperk. Vstupné je v předprodeji 90 korun, v den akce 110 korun.

On-line rezervace ZDE

Autor: red., d.k., M. Horáková

Fotogalerie

pozvánka                                            zdroj: DK Šumperk

Další články z rubriky

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Speed Marathon 2024 v Olomouckém kraji

Řidiči lehkou nohu na plynu

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Loučení s legendárními Tornády v Olomouci

Konec dalších starých vlaků

Cesty napříč Tureckem

Cesty napříč Tureckem

Pozvánka do kina Retro

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.