Čtvrtek 18. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

ŠumpeRUN 2024

18.04.2024 - ŠumpeRUN 2024 - Registrujte se do závodu na nové trati...

Počasí

18.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 1 - PoloJasno

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

Je dobojováno! Šumperským Hafanem 2012 se stala kolie Emily

17. září 2012 - 14:01

Zpět na seznam článků

Stovky lidí přišly podpořit psí odpoledne

Je dobojováno! Šumperským Hafanem 2012 se stala kolie Emily

Šumperský hafan 2012 - porota hlasuje foto:sumpersko.net

Dosud nejúspěšnější ročník Šumperského Hafana je za námi. Letos se přišlo podívat rekordní množství páníčků a milovníků psů. Pavlíniným dvorem měla možnost se za  nedělní odpoledne potkat téměř tisícovka nadšených pozorovatelů psích soutěží.

Hafan 2012 diváci

Čtyřnohých soutěžících se přitom účastnilo rovných 50. Řadu zájemců o psí soutěže museli organizátoři odmítnout, protože pravidla stanovená veterinou dovolovala soutěžit jen omezenému počtu psů. 

Hafan focení

Slavnostní odpoledne zahájil prezident Draků Vladimír Velčovský, který poděkoval jedné z organizátorek Marii Gronychové, která v letošním roce mimo organizační pomoci s psí soutěží, byla autorkou své již desáté výstavy „Z pohádky do pohádky“.

Hafan zahájení

 „Draci podporují i významné mimosportovní události v Šumperku. Začátkem letošní sezóny podpořili  hokejisté akci spojenou s darování krve a dnes jsme rádi, že můžeme být na Šumperském Hafanovi. Náš kapitán, Aleš Holík, který včera s ostatními Draky podal skvělý výkon, kdy jsme porazili Mladou Boleslav, je členem poroty," řekl Velčovský. Celým rodinným odpolednem provázela soutěží i diváky pohotová Olga Kaštická.

Hafan Aleš Holík

Padesátka hafanů se za přihlížení svých psích kamarádů i páníčků postupně probojovávala třemi koly soutěže – nejkrásnější, nejposlušnější, nejšikovnější hafan. Porota z řad veterinářů, osobností veřejné i kulturní scény pečlivě hodnotila a bodovala každého účastníka a výsledek byl následující:

3. místo získal border kolie  ALF paní Frnkové Zdeňky

Hafan Alf

2. místo si rozdělili se stejným počtem získaných bodů kokršpanělka JESSIE, vítězka 2.místa z loňského roku, od paničky Anetky Fricové ze Šumperka  a border kolie ARČÍ od Josefa Mináře

Hafan Jessie a Arčí

1. místo a titul Hafan roku 2012 obdržela kolie EMILY majitelky Anety Ochránkové

Hafan vítězkaEmily

Během soutěže, kdy hrála k poslechu kapela My, se uskutečnila i celá řada doprovodného programu. Děti mohly využít skákacího hradu, který velmi ochotně a pohotově na nedělní akci zapůjčila firma Oknoplast. Děkujeme za vstřícnost. Malí návštěvníci si mohli nechat si namalovat veselé obličeje. Ochotnice ze Zahrady srdce vytvářely přímo umělecká díla na jejich tvářích.

Hafan - malování na obličej

První módní přehlídka psích oblečků byla v režii Vlaďky a bylo se na co koukat. V široké nabídce neopomenul Zooráj, ani na v Šumperku, tolik populární hokej. Jeden z modelů byl přímo určen pro psího hokejového fanouška.

Hafan - módní přehlídka - model hokejový fanda

Tomáš Lešinger z České tábornické únie připravil dětem tábornické zázemí a mnohé tam nalákal na prožití příštích prázdnin právě s touto organizací. Seznámit se také návštěvníci mohli s organizátory občanského sdružení Chrti v nouzi, kteří představili i adoptované chrty, kteří našli svůj nový domov v Šumperku. Nechyběly ani ukázky psí poslušnosti.

Hafan ukázky PČR

Poslední soutěží, která je zahrnuta do Šumperského Hafana 2012 je internetová soutěž Hafan Sympaťák. Vyfocení soutěžící najdou své profily na informačním portále sumpersko.net. Hlasováním po mailu si pak sami čtenáři vyberou nejsympatičtějšího hafana, který stejně jako letošní vítězové, dostane krásné a hodnotné ceny od sponzorů.

Připravujeme reportáže z nedělního odpoledne a zpracováváme soutěž Hafan Sympaťák, která bude spuštěna 24. září.

Autor: S.Marešová, foto:sumpersko.net

Fotogalerie

Šumperský hafan 2012 - porota hlasuje  foto:sumpersko.net

Další články z rubriky

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

Začíná festival populárně-vědeckých filmů AFO

Začíná festival populárně-vědeckých filmů AFO

Olomouc se na týden stane světovým centrem popularizace vědy

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.