Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Jesenicko má nově zrekonstruovanou Léčebnu dlouhodobě nemocných

08. března 2017 - 07:19

Zpět na seznam článků

Pacienti budou mít také více soukromí

Jesenicko má nově zrekonstruovanou Léčebnu dlouhodobě nemocných

zrekonstruovaná LDN Jesenické nemocnice zdroj foto: Agel

Po déle než rok trvající rekonstrukci v hodnotě dosahující téměř 20 miliónů korun v úterý 7. března Jesenická nemocnice slavnostně otevřela Léčebnu dlouhodobě nemocných.

Hlavním cílem projektu, který vznikl již v roce 2013, bylo zajištění kvalitní péče o dlouhodobě nemocné a o seniory v regionu Jesenicka. „Dosavadní prostory oddělení měly již zhoršený technický stav a pacientům neposkytovaly adekvátní soukromí. Ve špatném stavu bylo také sociální zázemí, signalizační zařízení a výtah,“ uvedla tisková mluvčí Radka Miloševská.

Ve vzniklých prostorách byly zřízeny nové pokoje a sociální zázemí pro pacienty, samostatná místnost pro rehabilitaci a ergoterapii a zázemí pro sociální práci a terénní péči. „Dále došlo k rekonstrukci stávajícího třicet let starého sociálního zázemí, vyměněna byla stará okna a topná tělesa a komplexní rekonstrukcí prošel výtah a signalizační systém. Hospitalizovaní pacienti mají nyní více soukromí a k dispozici jsou jim díky změně dispozic také větší prostory. Ačkoliv zůstal původní počet pokojů zachován, díky rekonstrukci došlo k nárůstu plochy oddělení o 335 m2“ uvedl ředitel Jesenické nemocnice Vítězslav Vavroušek, s tím, že v léčebně vznikla také společenská místnost a zařízený pokoj pro pacienty v terminálním stádiu života.

zrekonstruovaná LDN Jesenické nemocnice zdroj foto: Agel

Pacienty na pokojích čeká kompletně nové vybavení. „Například lůžka s antidekubitními matracemi, paravány, schůdky, noční a servírovací stolky, jídelní stoly, apod. V rámci aktivit rozšiřujících poskytované služby oddělení LDN jsou na oddělení zaváděny nové metody a ošetřovatelské postupy, které výrazně zkvalitní poskytovanou péči o seniory a které dosud nebylo možno z prostorových důvodů či z důvodů nedostatečného vybavení pracoviště pacientům nabízet,“ sdělila Miloševská.

Autor: red., R. Miloševská

Fotogalerie

zrekonstruovaná LDN Jesenické nemocnice              zdroj foto: Agel

Další články z rubriky

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

Opera, výstava, kniha či obnova kaple

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Nehoda při předjíždění na Šumpersku

Kolize v Loučné nad Desnou se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.