Pátek 19. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

19.04.2024 - Pátek

Teplota: 8 / 1 - Přeháňky-Déšť

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Kapela Jablkoň v Šumperku

16. dubna 2016 - 11:42

Zpět na seznam článků

Vychutnejte si energický koncert držitelů ceny Anděl

Kapela Jablkoň v Šumperku

Jablkoň zdroj foto: d.k.

Nenechte si ujít unikátní koncert známé jazz-folkové skupiny Jablkoň, během kterého se můžete těšit na výběr těch nejúspěšnějších písní z její bohaté téměř čtyřicetileté kariéry.

Díky své „nezařaditelnosti“ s lehkostí kombinuje alternativní hudbu, folk, jazz i rock, ale později se také dotkla vážné hudby. Kapela totiž spolupracovala s houslovým virtuózem Jaroslavem Svěceným nebo Filmovým symfonickým orchestrem, díky čemuž pak vznikla alba Symfonický Jablkoň a Mumlava.

Na svém kontě má i několik vystoupení na zahraničních festivalech například v Německu, Nizozemsku, Dánsku nebo Belgii, ale také v Severní Americe a Africe. Kromě koncertování a natáčení desek skládá i hudbu k filmům a divadelním či televizním inscenacím. Je také držitelem prestižního ocenění Anděl.

V současnosti hraje ve složení Michal Němec (zpěv, kytara), Martin Carvan (kytara), Johnny Jůdl (baskytara, fagot), Petr Chlouba (bicí, perkuse) a Marie Puttnerová (zpěv, saxofon). „Přijďte si vychutnat vitální rytmickou hudbu, písničky drsné, laskavé, smutné, veselé a hlavně hravé. Plno energie a nejrůznější tváře jednoho souboru. Přesně taková bývají vystoupení kapely Jablkoň,“ zve diváky produkční domu kultury Michaela Horáková.

Koncert kapely Jablkoň se koná v pátek 20. května od půl osmé večer ve velkém sále domu kultury. Vstupné v předprodeji vyjde na 170 korun, v den akce je pak za 200 korun.

pozvánka zdroj:d.k.

 

Autor: red., d.k.

Fotogalerie

Jablkoň                                    zdroj foto: d.k.

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.