Pátek 26. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Štěpán Rak vystoupí v Šumperku

26.04.2024 - Štěpán Rak vystoupí v Šumperku - Světově uznávaný...

Počasí

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 14 / 1 - PoloJasno

27.04.2024 - Sobota

Teplota: 17 / 6 - SkoroJasno

Kdo převezme Ceny města Šumperka 2016 je rozhodnuto

28. února 2017 - 19:46

Zpět na seznam článků

Slavnostní večer s udílením prestižních ocenění proběhne v sobotu 22. dubna

Kdo převezme Ceny města Šumperka 2016 je rozhodnuto

ilustrační snímek zdroj foto: archiv

Zastupitelstvo města Šumperka udělilo na svém únorovém zasedání Ceny města Šumperka za rok 2016 celkem v deseti kategoriích. Ceny města se udílejí již od roku 1999.

slavnostní večer Ceny města Šumperka 2015 foto:šumpersko.net

Cenu v kategorii Kultura získal Pavel Ševčík, v jehož nakladatelství Veduta vyšla celá řada zajímavých publikací o Šumperku a okolí.

V kategorii Sport udělilo zastupitelstvo cenu úspěšnému sportovci a sportovní legendě Květoslavu Vykydalovi, který po celou dobu své sportovní kariéry dosahuje vynikajících sportovních výsledků.

V kategorii Významný počin v humanitární a sociální oblasti obdržela cenu Ingeborg Cäsarová, žena, která byla po roce 1989 jednou z prvních při navazování nových vztahů se sudetskými Němci v Šumperku.

V kategorii Vzdělávání byla cena udělena Tomáši Lešingerovi, který již přes dvacet let pracuje s dětmi v České tábornické unii.

Cena v kategorii Podnikání – výrobní společnosti putuje do firmy Apator Metra, jež je jedním z největších výrobců měřicí a regulační techniky v České republice.

Cenu v kategorii Podnikání – drobné podnikání zastupitelstvo udělilo oblíbené Pizzerii Istria v centru města Šumperka.

Cenu v kategorii Architektura – rekonstrukce získal dům v ul. Husitské 12 (budova pedagogicko-psychologické poradny Ol. kraje). Dům je zrekonstruován v duchu Malé Vídně, jak se městu Šumperk pro jeho architektonickou zdobnost přezdívalo.

V kategorii Architektura – novostavba zastupitelstvo udělilo cenu nově postavené budově hasičské zbrojnice HZS Olomouckého kraje ÚO Šumperk.

Cenu mladých si odnese mistr Evropy v BMX Mikuláš Nevrkla.

V kategorii Přínos městu cenu získal dlouholetý kronikář města a uznávaný šumperský historik Drahomír Polách.

Slavnostní večer s udílením prestižních ocenění proběhne v sobotu 22. dubna od 19.00 hodin v šumperském divadle. Vstupenky pro veřejnost v hodnotě 50 korun budou v prodeji v pokladně divadla od poloviny března.

Autor: red., O. Hajduková

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj foto: archiv

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.