Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Kožní ambulance šumperské nemocnice voní novotou

26. dubna 2018 - 13:56

Zpět na seznam článků

Nemocnice Šumperk úspěšně pokračuje ve své modernizaci

Kožní ambulance šumperské nemocnice voní novotou

Kožní ambulance šumperské nemocnice voní novotou foto: NŠ - Tereza Bulková

Po zateplení Pavilonu B a rekonstrukci chirurgie v těchto dnech dokončila rekonstrukci kožní ambulance.  Nemocnice zmodernizovala zákrokový sálek i ambulantní prostory, ve kterých nechybí nový nábytek, televize, klimatizace nebo třeba wi-Fi připojení. 

Změna na kožním pracovišti je patrná hned při vstupu do čekáren. Úzké tmavé prostory nahradila jedna společná široká chodba, ve které čekají pacienti na ambulantní vyšetření případně na drobný zákrok. „Vybouráním příček se nám zároveň podařilo v chodbě nahradit umělé světlo za denní, přirozené. To je opravdu příjemná změna,“ hodnotí třímiliónovou rekonstrukci Martin Pelnář, člen představenstva, který má na starosti také správu nemocničního majetku.

V čekárně nechybí moderní nábytek, možnost připojit se zdarma na internet nebo nové televize.

Nemocnice zmodernizovala ambulance i zákrokový sálek za tři milióny korun zdroj foto: NŠ - T.ereza Bulková

Zákrokový sálek slouží lékařům už od poloviny devadesátých let. Zasloužil si proto rekonstrukci zdroj foto: NŠ - Tereza Bulková

Nemocnice zmodernizovala ambulance i zákrokový sálek za tři milióny korun zdroj foto: NŠ - Tereza Bulková

Velkou proměnu má za sebou i zákrokový sálek, na kterém kožní lékaři provádí drobné výkony už od poloviny devadesátých let. Nemocnice v rámci přestavby vyměnila podlahy, elektroinstalaci, sál vybavila klimatizací a pro pacienty vybudovala dvě nové komfortní převlékací kabiny, díky kterým se můžou pohodlně a diskrétně připravit na plánovaný zákrok.   

Nemocnice Šumperk je nestátním zdravotnickým zařízením. Jejím majitelem je od roku 2015 lékař Martin Polach, který do rozvoje nemocnice investoval víc než dvě stě miliónů korun. Nemocnice v posledních třech letech zrekonstruovala například plicní, ortopedické a částečně dětské oddělení. Také zrekonstruovala jeden porodní sál nebo rehabilitační bazén. Ve spolupráci s městem otevřela nové oddělení se sociálními lůžky, zrekonstruovala chirurgické oddělení a zateplila pavilon B. Od roku 2016 mají šumperští lékaři k dispozici také nový superaseptický operační sál za více než sedmnáct miliónů korun. Historicky největší investicí byl nový pavilon R, který nemocnice otevřela loni na jaře. V nové budově za 160 miliónů korun najdou pacienti například pracoviště magnetické rezonance, mamografické pracoviště, kardiologickou, gynekologickou a dětskou ambulanci a v neposlední řadě novou lékárnu. 

 
 

Autor: red., H. Hanke, zdroj foto: NŠ - Tereza Bulková

Fotogalerie

Kožní ambulance šumperské nemocnice voní novotou foto: NŠ - Tereza Bulková

Další články z rubriky

Lesníci se připravují na kůrovce

Lesníci se připravují na kůrovce

První masivní rojení čekají v květnu

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Studii na rekonstrukci šumperského kulturáku

Představí architekt Petr Hájek

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.