Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 8 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

Krysáci v Muzejíčku

28. listopadu 2016 - 11:51

Zpět na seznam článků

Šumperské muzeum zve na výstavu

Krysáci v Muzejíčku

Krysáci v Muzejíčku zdroj foto: VM

Rázovití valašští krysáci Hodan a Hubert v doprovodu světáckého kamaráda, pražského laboratorního potkana Edy opustili bezpečí šuplíku šicího stroje na vizovickém smetišti a rozhodli se prozkoumat prostory šumperského Muzejíčka.

Tato delegace hlodavců je už v muzeu netrpělivě očekávána a pastiček na myši se rozhodně obávat nemusí. „Pokud jména Hodan, Hubert a Eda vám nic neříkají, pak se zeptejte dětí. Ty budou určitě vědět, že se jedná o hlavní postavičky oblíbeného loutkového večerníčku s názvem Krysáci, kterým svůj hlas propůjčili známí herci Bolek Polívka a Jiří Pecha,“ upřesnila mluvčí muzea Eva Šebestíková.

Výstava, pojmenovaná jednoduše Krysáci, nabídne pohled do zákulisí natáčení populárního večerníčku. K vidění budou trojrozměrné aranžované scény, které představí život televizních hlodavců na malém smetišti blízko Vizovic. Celou výstavu budou doplňovat fotografie a texty, jež přiblíží výrobu a natáčení Krysáků. „Zejména malí návštěvníci se pak mohou těšit na projekci epizody krysáckého večerníčku a na interaktivní hry. Chybět nebude ani nabídka tematických suvenýrů," zve k návštěvě mluvčí.

Výstava může zaujmout i milovníky animované tvorby. Tento večerníček byl v roce 2008 mj. oceněn televizní cenou Elsa za nejlepší animovaný televizní pořad.

Výstava Krysáci bude otevřena v úterý 6. prosince a potrvá do 9. března.

Autor: red., E. Šebestíková

Fotogalerie

Krysáci v Muzejíčku                                  zdroj foto: VM

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.