Sobota 20. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Držitelé krajských cen v oblasti kultury

19.04.2024 - Držitelé krajských cen v oblasti kultury - Opera,...

Počasí

20.04.2024 - Sobota

Teplota: 9 / 3 - obcasny-Déšť

21.04.2024 - Neděle

Teplota: 6 / 1 - Zataženo

KultTour 2 zastaví i v Šumperku

17. října 2016 - 10:49

Zpět na seznam článků

Listopadový koncert skupinVypsaná fiXa a Visací zámek domě kultury

KultTour 2 zastaví i v Šumperku

Pardubická Vypsaná fiXa a pražský Visací zámek po třech letech znovu vyrážejí na společné turné s příznačným názvem KultTour 2 – koncertní šňůra dvou kultovních kapel po kulturních domech napříč Českou republikou.

A právě při této příležitosti se v pátek 4. listopadu zastaví i v Šumperku. „Je pravda, že některá spojení jsou prostě milníkem, a naše první KultTour s Visacím zámkem taková byla," vzpomíná frontman Vypsané fiXy Márdi.

Vypsaná fiXa zdroj foto: DK

Fanoušci těchto dvou legendárních formací se mohou těšit na celkem deset společných koncertů, kde kapely zahrají oblíbené hity ze svých repertoárů a určitě dojde i na pár společných písní. Bude to zkrátka ten pravý punkový nářez. „Je to trošku jiný adrenalin, protože nestojíte jen před svým publikem, ale víte, že v tom kotli jsou i příznivci, kteří přišli na jinou kapelu, a vy to buď dáte a zvládnete to komplet, nebo ne. A to je to, co nás na tom baví. Samozřejmě zase si připravíme nějaké společné věci, na scénáři se teď pracuje."

Visací zámek zdroj foto: DK

Vypsanou fiXu čeká kromě společného hraní i soustředění a natáčení nového alba, které by mělo vyjít na jaře příštího roku. Zatím ještě nechtějí úplně vše prozrazovat, ale už dnes je jisté, že producentem bude opět Ondra Ježek, který je podepsán pod jejich posledním albem Krásný smutný den. Kapela Visací zámek zaznamenala úspěch s deskou Punkový království, která vyšla v minulém roce. Hned druhý týden po vydání se stala nejprodávanější v České republice.

Koncert ve společnosti kapel Visací zámek a Vypsaná fiXa vypukne v pátek 4. listopadu v devatenáct hodin. Vstupné je v předprodeji za 260 korun, v den akce podraží o třicet korun.

Online rezervace ZDE

Autor: red., d.k., M. Horáková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Divadla zamíří na zábřežský hrad

Také s lákavým titulem - Úča musí pryč

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.