Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 3 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 13 / 2 - Oblačno

Kulturou bude nabitý srpen v Zábřehu

29. července 2015 - 08:40

Zpět na seznam článků

Festival Léto u zámku pokračuje

Kulturou bude nabitý srpen v Zábřehu

Leté u zámku 2014 zdroj foto: archiv z.k.

Zábřežský festival Léto u zámku nabídne v amfiteátru na Masarykově náměstí zajímavé akce i v průběhu měsíce srpna. První srpnovou středu to bude rocková tancovačka pod otevřeným nebem v podání „hippies revivalu“ s neobvyklým názvem 4WD. Návštěvníci akce se mohou těšit na největší hity kapel Doors, Rolling Stones a světoznámých rockových kytaristů Jimiho Hendrixe či Carlose Santany. To vše v podání výborných muzikantů: Pavla Stejskala (bicí), Martina Plška (kytara), Miroslava Čepa (basová kytara, zpěv) a Karla Čermáka (klávesy, zpěv).

Ve středu 12. srpna nabídnou pořadatelé ze Zábřežské kulturní další „kino pod hvězdami“, tentokrát úspěšnou českou pohádku Tři bratři, ve které spojilo síly autorské trio Svěrák – Uhlíř – Svěrák. Vznikl tak výpravný film s plejádou známých herců a oblíbených melodií, v němž hlavní role ztvárnili Vojtěch Dyk, Tomáš Klus a Zdeněk Piškula.

pozvánka srpen zdroj z.k.

Po čase se do Zábřehu vrátí rovněž zahraniční folklorní soubory – účastníci jubilejního 25. ročníku Mezinárodního folklorního festivalu v Šumperku. „Předběžně máme s pořadateli festivalu předjednány atraktivní soubory z Peru a Nového Zélandu. Ty na pódiu před zámkem vystoupí ve čtvrtek 13. srpna od 16 hodin,“ sdělil jednatel Zdeněk David.

Zábřežský letní festival zakončí ve středu 19. srpna dvě slavné anekdoty Antona Pavloviče Čechova v podání ochotníků z Václavova u Zábřehu. „Jednoaktovou komedii Medvěd u nás proslavila především televizní inscenace se Stellou Zázvorkovou a Janem Werichem. Veselohra Námluvy pak pojednává o tom, jak to dopadne, když do námluv statkáře Lomova a jeho sousedky Natálie Stěpanovny vstoupí letitý spor o Volí loučky,“ přiblížil David.

komedie Medvěd - divadlo Václavov zdroj: z.k.

Koncert 5. srpna má začátek ve 20 hodin, letní kino a divadlo začnou o hodinu později, areál se však pro návštěvníky otevře vždy o půl hodiny dříve. „Vstupné je dobrovolné, v případě filmové projekce činí symbolickou padesátikorunu. Připraveno bude také občerstvení a v případě kina a divadelního představení i sezení na pohodlných plastových židlích," doplňuje Zdeněk David.

Autor: red., Z. David

Fotogalerie

Leté u zámku 2014                        zdroj foto: archiv z.k.

Další články z rubriky

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

Skončila dopravní nehodou na dálnici D35

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

Budou společně darovat krev ve FN Olomouc

Řidič podcenil rychlost

Řidič podcenil rychlost

Dopravní nehoda se neobešla bez zranění

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.