Čtvrtek 25. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Zdravotní indispozice řidiče během jízdy

24.04.2024 - Zdravotní indispozice řidiče během jízdy - Skončila...

Počasí

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 10 / 2 - Přeháňky-Déšť

26.04.2024 - Pátek

Teplota: 15 / 3 - PoloJasno

Legendární Turbo to rozbalí v Šumperku

12. října 2018 - 08:41

Zpět na seznam článků

Během dvouhodinového koncertu zazní zásadní hity

Legendární kapela s legendárními hity, které znají nazpaměť děti i jejich prarodiče. Přesně tak by se dalo charakterizovat Turbo.

Nelze však v žádném případě mluvit o nějakém sentimentu, členové této kapely to na pódiu dokáží stále pořádně rozbalit. „Přijďte se o tom přesvědčit v pátek 26. října do šumperského domu kultury a užijte si dvouhodinové energické vystoupení, během kterého zazní všechny zásadní hity, jako jsou Hráč, Chtěl jsem mít nebo Láska z pasáží,“ zve všechny příznivce rocku produkční domu kultury Michaela Horáková.

Plzeňská skupina Turbo vznikla v roce 1981 okolo kytaristy, zpěváka a skladatele Richarda Kybice. Od samého počátku se řadila mezi nejžádanější interprety hudebního vydavatelství Supraphon. V roce 1984 vydala své první dlouhohrající eponymní album. Mezitím skladba „Díky, já jdu dál“ válcuje nejeden žebříček. O rok později vydané album To bude, pánové, jízda obsahuje už legendární hity Chtěl jsem mít a Hráč. Díky velkému úspěchu začala kapela jezdit i do zahraničí a hlavně společné koncerty s německými Puhdys měly nezapomenutelnou atmosféru.

V létě 1990 ohlásilo Turbo zánik a jednotliví členové se proto začali věnovat podnikání. Na scénu se kapela nakonec vrátila po devíti letech, když odehrála opravdu vydařený koncert s britskými Uriah Heep a Slade. Televize Nova a Prima zařazují kapelu do svých talk-show i zábavných pořadů, kvůli velkému zájmu koncerty musí začít odmítat, protože tolik pátků a sobot prostě v kalendáři není.Turbo zdroj foto: DK

V polovině roku 2002 bylo jasné, že bohužel kvůli vážné nemoci nebude moci Richard ve skupině pokračovat. Naštěstí zbývající členové našli adekvátní náhradu – do kapely nastoupil Mirek Chrástka. Už v průběhu zkoušek se ukazuje, že zvládá jak kytaru, tak zpěv. I několik hudebních publicistů, kteří zkoušky navštíví, hodnotí výsledek kladně. Nová éra začíná na turné s legendární skupinou Nazareth, které navštívilo přes 20 tisíc diváků. Poté kapela zavítala i na turné do Španělska.

Už téměř čtyři desítky let svými nestárnoucími songy dostává tato rocková parta do varu fanoušky snad všech věkových kategorií a velmi solidní postavení na hudební scéně si udržuje dodnes.

Energické vystoupení skupiny Turbo odstartuje v pátek 26. října od osmi hodin večer ve velkém sále domu kultury. Vstupné je v předprodeji 250 korun, v den akce podraží o padesát korun.

Rezervace vstupenek ZDE

 
 

Autor: red.,dk - M. Horáková

Fotogalerie

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.