Středa 24. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

25.04.2024 - Čtvrtek

Teplota: 9 / 3 - Přeháňky-Déšť

Letní překvapení zábřežského kina Retro

26. června 2014 - 07:18

Zpět na seznam článků

Argentisko - španělská komedie Divoké historky bude uvedena s několikaměsíčním předstihem

První prázdninový měsíc bude v zábřežském kině Retro nabitý rozmanitými akcemi, které jistě potěší široké spektrum diváků. Nejvýraznější z nich bude slavnostní předpremiéra filmu Díra u Hanušovic, kterou v pátek 18. července, téměř týden před celostátní premiérou, přijedou spolu s tvůrčí delegací do Zábřehu osobně představit bývalí spolužáci ze zdejšího gymnázia – režisér Miroslav Krobot a scenárista filmu Lubomír Smékal. Beseda je plánována po skončení filmu v neobvyklém prostředí zahrady kina.

Díra u Hanušovic - Krobot - Smékal zdroj:zk

Na fanoušky J. R. R. Tolkiena čekají hned v úvodu prázdnin dva díly kultovního filmu Hobit. „Diváci si mohou vychutnat pouze jeden z filmů série, nebo využít nabídky zvýhodněného vstupného. To jsme připravili pro všechny, kteří projeví tolik odvahy a nadšení, že zhlédnou oba díly v jednom celku. V úterý 1. července tak budou mít diváci možnost za pouhou stokorunu strávit téměř šestihodinový filmový maraton s Hobitem ve 3D,“ láká na cestu do Středozemě vedoucí kina Věra Smrčková.

Na Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech mohou diváci zábřežského kina nahlédnout 12. července večer. „Díky on-line přenosu si vychutnáme zakončovací ceremoniál v Hotelu Thermal, na který naváže projekce argentinsko-španělské černé komedie Divoké historky. Ta je zakončovacím filmem letošního karlovarského festivalu a našim divákům ji nabízíme s několikaměsíčním předstihem před celostátní premiérou. Celkové vstupné na zakončovací ceremoniál i film Divoké historky je 80 korun,“ doplňuje pozvánku Věra Smrčková.

Zvýhodněné vstupné čeká i na dětské diváky kina. „Do Retra se 27. července na chvíli vrátí film Lego příběh, který promítneme ve 3D za velmi příznivých 50 korun. Na děti jsme mysleli i s řadou dalších snímků, a tak si prázdniny v zábřežském biografu lze užít i s roztomilým dráčkem hitu letošního léta Jak vycvičit draka 2, s Angelinou Jolie jako zlou královnou ve snímku Zloba: Královna černé magie i s červencovou novinkou Mikulášovy patálie na prázdninách.“

Velkou změnu přinesl prázdninových plán promítání. „O prázdninách budeme promítat v úterý a o víkendech. Většinu projekcí zahájíme v 18.30 a večer ve 21 hodin, nedělní pohádky budou mít začátky o půl páté. Touto změnou se přizpůsobujeme prázdninovému volnějšímu rytmu, kdy si řada z nás užívá volna a delších večerů,“ uzavírá informace z kina Retro Věra Smrčková.

Autor: red.,Z.David

Fotogalerie

Další články z rubriky

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Vladimír Javorský s kapelou v Šumperku

Zahalí klášterní kostel do šansonového hávu

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Svátek lásky 1. máj slaví kapela O5 a Radeček stylově

Pro fanoušky připravuje valentýnský koncert s filharmoniky

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Český pianista Michal Mašek v Zábřehu

Pozvánka na koncert v kostele svaté Barbory

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.