Úterý 23. dubna 2024 -

Sumpersko.net

Nově přidaný článek

Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti

23.04.2024 - Záchranáři všech složek umocní svou pomoc veřejnosti...

Počasí

23.04.2024 - Úterý

Teplota: 10 / 0 - Zataženo

24.04.2024 - Středa

Teplota: 7 / 4 - obcasny-Déšť

Levné knihy nebyly levné

17. října 2016 - 10:33

Zpět na seznam článků

Inspektoři ČOI provedli kontrolní nákup

Levné knihy nebyly levné

ilustrační snímek zdroj: čoi

Zájem o nákup klasických knih, i přes vzrůstající oblibu o elektronickou četbu, je v České republice pořád vysoký. Obzvláště pokud se v knihkupectví prodávají knihy za přijatelné ceny, popřípadě jsou ve slevách.

Inspektoři Libereckého kraje uskutečnili kontrolu v kamenné prodejně Levných knih a zjistili, že některé knihy nebyly ve slevě nebo zákazník nebyl o slevě dostatečně informován. „Uskutečnili kontrolní nákup nabízených knih ve slevě. Na knihy byla prodejcem deklarovaná sleva 40 až 70 procent a 40 až 80 procent, která byla umístěná na informační tabuli u vchodu do provozovny. Spotřebitel byl o slevě informován, ale nebylo jasné, zda cena na cenovkách u zboží je cenou po slevě nebo před slevou,“ uvedla tisková mluvčí Ivana Divišová.

Spotřebitel nebyl informován o tom, zda na konkrétní knihu vůbec platí nějaká sleva a v jaké výši. „Na knihy, které inspektoři zakoupili do kontrolního nákupu, nebyla žádná sleva poskytnuta,“ informovala mluvčí.

Inspektoři se zaměřili na kontrolu správného informování o ceně knih, správnost účtování, vydání dokladu na vyžádání a kontrolu jeho náležitostí dle zákona a další informační povinnosti. „Zjištění v prodejně Levných knih v Libereckém kraji bylo vyhodnoceno jako použití nekalé obchodní praktiky a porušení zákona o ochraně spotřebitele,“ upřesnila Ivana Divišová.

Autor: red., I. Divišová

Fotogalerie

ilustrační snímek                      zdroj: čoi

Další články z rubriky

Recyklované asfalty i betony

Recyklované asfalty i betony

Stávají se součástí staveb

 
Podmínky užití   |    Prohlášení o přístupnosti   |    Reklama   |    Kontakty   |    Nastavení souborů Cookies

Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu Sumpersko.net s.r.o. zakázáno.

Tato stránka využívá cookies pro vaše lepší procházení webové stránky. Tím, že na stránkách setrváte, souhlasíte s jejich používáním. Více zjistíte zde.